Prijava

Vaša prijava

VIDEO Tako se to radi! Dugo Selo dobiva impresivan sportski centar

['hotnews', 'Nk Dugo Selo', 'sportski centar']

Dok mi u Velikoj Gorici već desetljećima o tome govorimo i strpljivo čekamo da se nešto konačno dogodi po pitanju unaprijeđenja sportske infrastrukture u gradu, u našem susjedstvu imamo primjer što se može napraviti. Uz dobar plan, uz kvalitetnu financijsku konstrukciju i, možda i najvažnije, uz volju i želju.

U Dugom Selu pokazali su kako se to radi. Naime, tamošnje gradsko rukovodstvo najavilo je izgradnju sportsko edukativnog centra u čijem je središtu nogometni stadion. Uz njega bi se gradilo još nekoliko nogometnih terena, dvije dvorane, teniski teren, kuglanu, malonogometni tereni te hostel za mlade sportaše.

– Budući da je to sportsko-edukativni centar, nadamo se pomoći u financiranju županije i ministarstva obrazovanja, ministarstva sporta i turizma te HNS-a, odnosno svih koji bi mogli ovakav projekt podržati. Riječ je o jedinstvenom projektu u Republici Hrvatskoj, možda čak i u Europi – rekao je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Cijeli projekt vrijedan je 100 milijuna kuna, a novi stadion imao bi 6000 sjedećih mjesta i natkrivene tribine, pa bi tamošnji klub, za koji igra i naš Jurica Kovačić, bivši igrač Gorice i Kurilovca, dobio jedan od najmodernijih stadiona u Hrvatskoj.

The post VIDEO Tako se to radi! Dugo Selo dobiva impresivan sportski centar appeared first on cityportal.hr.