Prijava

Vaša prijava

Nakon zlata, Dino Bošnjak uzeo i srebro na Balkanskim igrama!

['Dino Bošnjak', 'hotnews', 'Nina Vuković']

Nakon što je u utrci na pet kilometara istrčao šesti rezultat svih vremena u Hrvatskoj u ovoj disciplini, Dino Bošnjak samo se malo odmorio, pa se okrenuo – novoj utrci.

Na Balkanskim igrama – na kojima se atletičari natječu još od 1929. godine, sudjeluje 21 država (cijela bivša država, Grčka, Turska Rumunjska, Bugarska, Albanija, Cipar…), među kojima i neke koje veze s Balkanom nemaju (Austrija, Ukrajina, San Marino, Izrael, Gruzija, Azerbajdžan, Armenija…) – Dino je trčao i na 3000 metara. Istrčao je ta tri kilometra s vremenom 8:13,69, dovoljno za srebrnu medalju, budući da je Turčin Barbaros bio nešto više od sekunde brži.

Uz Dina, člana Atletskog kluba Velika Gorica, u rumunjskoj Craiovi je ovih dana i Nina Vuković iz Maraton kluba Velika Gorica. Nakon što se kao dio štafete 4×400 okitila srebrnom medaljom, u utrci na 800 metara došla je do novog velikog uspjeha. Osvojila je osmo mjesto, u vrlo jakoj konkurenciji, o čemu najbolje svjedoči činjenica da je Nina za tu poziciju morala istrčati svoj najbolji rezultat karijere!

The post Nakon zlata, Dino Bošnjak uzeo i srebro na Balkanskim igrama! appeared first on cityportal.hr.