Prijava

Vaša prijava

Toplak vode igrače “kući”: U subotu Gorica ide u goste Varaždinu

['HNK GORICA', 'hotnews']

Prolazi polako i drugi tjedan priprema HNK Gorice, koji će biti okončan subotnjom utakmicom u gostima kod novog prvoligaša Varaždina, a pred trenerom Samirom Toplakom i njegovim igračima nakon toga će ostati još tri tjedna pripremnog perioda Međutim, i u ova dva neke su stvari postale kudikamo jasnije, dok su neki upitnici i dalje otvoreni, aktivni…

Nakon što su iz stožera zahvalili dijelu dojučerašnjih juniora na sudjelovanju u prvom tjednu priprema, svlačionicu su od utorka ispunili igrači koji su dobili nešto duži odmor, reprezentativci Fruk, Krizmanić, Pršir, Golubickas i Marjanović, ali ne i Dominik Kotarski, o čijem se transferu u PAOK priča već neko vrijeme. Ono malo informacija do kojih se može doći po tom pitanju kažu da su pregovori u tijeku, da se radi na konačnoj realizaciji transfera, ali sve će biti gotovo tek kad vidimo Kotarskog u Solunu, kako drži dres grčkog velikana.

Nakon Momčila Raspopovića, koji je na pripremama od prvoga dana, Goričanima se priključio i Edin Julardžija, 21-godišnji veznjak s Dinamom, Slaven Belupom i Šibenikom u svom nogometnom CV-ju, a nove promjene moguće su već u danima pred nama. Između ostaloga, logično je da traje potraga za novim golmanom, koji bi zamijenio Kotarskog, spominjali su se u tom kontekstu Zvonimir Šubarić i Karlo Letica, ali naravno da je jedna od opcija i prilika za Jana Paola Debijađija, golmana iz vlastitoga kadra koji je ovog proljeća bio u statusu rezerve Kotarskom. Kvalitetu ima, više nije ni klinac, jer u travnju je navršio 22 godine, sve što sad treba je prilika. Ili u Gorici ili, ne bude li tako, negdje na posudbi.

U ovom trenutku Debijađi je prvi golman Gorice, uz potporu mlađih kolega Dalipagića i Cundekovića, a u tom je statusu bio i u drugoj pripremnoj utakmici. Gorica je nakon poraza od Lokomotive u subotu (0-2) gostovala na proslavi niželigaša NK Kloštra, kojeg je u srijedu pobijedila 5-0. Debijađi je bio na golu, Thales, Marjanović, Korca i Sim u obrani, Jug i Skrbin u sredini, ispred njih Zorica, Caio Cruz i Brlek, a u vrhu napada Ante Matej Jurić, koji je zabio dva gola. Iz penala je pogodio Cruz, s po jedan gol dodali su i Josip Ivan Zorica te Luka Brlek.

Nakon prvog poluvremena bilo je 0-0, morao je na predahu trener Toplak malo povisiti glas, da bi nastavak donio pet komada, ali i nove spoznaje o mogućnostima igrača na probi, Thalesa, Ameta Korce i Rocca Tavre. Albanski Amerikanac Korca zasad, dojam je, ima najviše šanse da se i zadrži u Gorici, no u tome će smislu puno ovisiti i o izlaznim transferima.

Braniči Jovičić i Krizmanić, kao i veznjaci Babec, Kalik i Pršir, istaknuti su na najvidljivijim mjestima u izlogu, odlazak nekoga od njih mogao bi i napuniti goričku blagajnu, ali mogući su odlasci i još nekih igrača, jer moramo stalno imati na umu da prijelazni rok traje sve do kraja kolovoza. U prijevodu, još više od dva mjeseca. Što znači da su, uz odlaske, mogući i dolasci, pitanje je jedino koliko će tu čega biti…

Od 4. do 9. srpnja otići će Goričani i na planine, na slovenskoj Rogli odradit će i jednu prijateljsku utakmicu, a posljednji tjedan prije početka prvenstva i gostovanja u Osijeku provest će doma, u miru i tišini Gradskog stadiona.

Ozljeda zasad nema, neka tako i ostane, a sve drugo će se posložiti u hodu…

The post Toplak vode igrače “kući”: U subotu Gorica ide u goste Varaždinu appeared first on cityportal.hr.