Prijava

Vaša prijava

Banić se vratio, Babec na odlasku, stižu i napadač Dinama i – branič Barcelone?!

['deni jurić', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'ivan banić', 'moussa wague', 'transfer']

Nakon Momčila Raspopovića, Edina Julardžije i Karla Žigera, trojca koji je prvi pojačao HNK Goricu u ovom prijelaznom roku, treće pojačanje ovog ljeta je – Ivan Banić! Iako, to se tako može nazvati samo uvjetno, jer 27-godišnji Sinjanin cijelo je ovo vrijeme bio igrač Gorice, ali na posudbi u ljubljanskoj Olimpiji, u kojoj je proveo posljednjih šest mjeseci.

Nakon odlaska Dominika Kotarskog u grčki PAOK, u transferu koji je lijepo popunio goričku blagajnu, tražilo se rješenje među stativama, pa je Gorica dovela prvo dovela 21-godišnjeg Žigera, do prije koji dan golmana pod ugovorom s londonskim Chelseajem, ali u klubu su očito procijenili kako im dvojac Žiger – Jan Paolo Debijađi nije dovoljan za ostvarivanje ambicija.

– Drago mi je da sam ponovno ovdje, u poznatom okruženju – sa smiješkom je kazao Banić po povratku “kući”.

Sad je prilično jasno i da će Debijađi, 22-godišnjak koji je proizvod goričke nogometne škole, u sezoni pred nama minutažu tražiti negdje drugdje, vjerojatno na posudbi, a tek ostaje za vidjeti hoće li to biti u krapinskom Zagorcu, s kojim je Gorica, prema pisanju nekih medija, uspostavila suradnju, budući da u Krapinu odlazi i dosadašnji trener juniora Sven Raić, ili će mu se pronaći neki klub u drugoligaškoj konkurenciji.

Istovremeno, priča se i o novim ulaznim transferima. Razni mediji donose i pomalo senzacionalne vijesti kako postoji mogućnost da igrač Barcelone, ganski branič Moussa Wague (23), dođe na posudbu u Goricu, gdje bi pokušao revitalizirati svoju karijeru isprekidanu ozljedama. Dogodi li se doista takvo nešto, realizira li se taj transfer, bit će to prvorazredna senzacija…

Također, portal Germanijak objavio je kako je sve dogovoreno s Dinamom za posudbu napadača Denija Jurića, a isti izvor tvrdi i kako će Gorica uskoro ostati bez jednog važnog igrača. Hrvoje Babec (22), posljednjih sezona standardni reprezentativac, navodno je pred odlaskom u Latviju, u tamošnji klub Riga FC, a odšteta o kojoj se nagađa je, citiramo, “milijunska”…

Službene vijesti se čekaju, zasad možemo reći samo – Bane, dobrodošao natrag!

The post Banić se vratio, Babec na odlasku, stižu i napadač Dinama i – branič Barcelone?! appeared first on cityportal.hr.