Prijava

Vaša prijava

Stoper kupio vešmašinu bivšem klubu, napadač otišao, Gorica – pobijedila!

['amet korca', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'matar dieye', 'samir toplak']

Nakon nedjeljnog ogleda s Rijekom na Rujevici, u kojem su došli do drugog boda ove sezone, nogometaši Gorice otišli su na kraći odmor.

– Dat ću im dva dana slobodno, zaslužili su jer je ovo bila Gorica kakvu želim uvijek gledati, borberna i angažirana – rekao je trener Samir Toplak nakon riječkih 1-1 i oduševio igrače.

Ponedjeljak i utorak tako nije bilo zajedničkih treninga, svi skupa ulovili su malo zraka, a taman u tom razdoblju došla je i vijest koju su požurili prenijeti svi nacionalni mediji. Nije se radilo o transferu ili nečem sličnom, nego o slučaju koji je u prvi plan progurao Amerikanca albanskog porijekla Ameta Korcu. Stasiti stoper ovog je ljeta u Goricu došao iz Dubrave Tim-kabel, a sad je odlučio bivšem klubu odužiti se – kupnjom vešmašine?!

“Zahvaljujemo se našem dojučerašnjem igraču Ametu Korci, novom članu HNK Gorica na vrijednoj donaciji našem klubu. Amet je obogatio naš ekonomat novom perilicom rublja čime će zasigurno najzadovoljniji biti naši ekonomi Ante Maloča i Danijel Benčec. Amete, hvala ti od srca i želimo ti puno uspjeha u nastavku karijere”, objavili su iz Dubrave.

Zasad još neafirmirani stoper tako je iznenada dospio na novinske stupce, a u srijedu poslijepodne pokušao je napraviti novi korak prema tome da pažnju na sebe skrene i nogometom. Korca je, naime, startao u prvih 11 u prijateljskom ogledu s Rudešom u gostima, u kojem je Gorica slavila 2-1. Trener Toplak na golu je priliku dao Karlu Žigeru, uz Korcu su u obrani igrali i Marjanović, Cruce te Jug, u veznom redu Skrbin, Plijušč i Julardžija, a prema naprijed su ordinirali Fruk, Mitrović i Cruz.

Domaćin je poveo golom Laće, a preokret su donijeli prvo Toni Fruk, a zatim i Momčilo Raspopović u nastavku utakmice. Uz njega, priliku su u nastavku dobili i preostali prvotimci, kao što su Krizmanić, Jovičić, Vojtko, Golubickas, Kalik, Suk, Ndockyt, Wallace, Jurić… Sve što se odigralo na terenu u Rudešu trener Toplak vidio je ovako:

A kad je ova provjera završila, kad je Gorica upisala novu pobjedu, iz kluba je stigla još jedna vijest. Matar Dieye, senegalski napadač koji iza sebe ostavlja 63 nastupa, deset golova i pet asistencija, napustio je redove HNK Gorice i preselio u mađarski Debrecen. Konačni je to epilog situacije koja je već neko vrijeme mučila obje strane, budući da je Matar nije bio u Toplakovim planovima, a uporno je odbijao sve ponude koje su dolazile. Sad je sve riješeno i Matar će imati priliku u Mađarskoj dokazati koliko je doista dobar igrač…

The post Stoper kupio vešmašinu bivšem klubu, napadač otišao, Gorica – pobijedila! appeared first on cityportal.hr.