Prijava

Vaša prijava

Košarkaši se ekipiraju: Stigla tri nova igrača, a novi direktor je bivši sudac, čovjek s iskustvom…

['duško radović', 'hotnews', 'karlo mikšić', 'kk gorica', 'senad beganović']

Dugo i vruće ljeto je u tijeku kad je riječ o velikogoričkoj košarci, prepuno upitnika i nepoznanica, odlazaka i dolazaka, a sve upućuje na to da će svega toga biti još. I promjena, i novosti, i pitanja, i odgovora…

Prvo smo doznali da Mate Kalajžić odlazi u Split nakon dvije goričke sezone, zatim je iscurila informacija da Miki Starčević, voditelj omladinske škole koji je zaključio sezonu kao trener prve momčadi odlazi u KK Furnir, prvoligaša iz Dubrave, a onda smo postali svjesni kako će Gorica jako teško zadržati i kapetana Bornu Kapustu, kao i Marka Bakovića.

U svemu tome klub je napustio i dugogodišnji tajnik i direktor Ljubo Prgomet, koji je povezao sedam goričkih sezona kao igrač i klupski djelatnik, pa je onda i propala kombinacija po kojoj bi se Josip Sesar vratio na klupu… Nakon svega, novim trenerom imenovan je Vladimir Krstić, 50-godišnji trener s lijepom igračkom karijerom iza sebe, a kad je to riješeno, preostalo je popunjavati praznine.

Onu tajničko-direktorsku prazninu popunio je tako jedan vrlo iskusan košarkaški djelatnik. Ljubu Prgometa naslijedit će Senad Beganović, 65-godišnji bivši sudac.

– Gospodin Beganović dugo je godina u košarci, aktivan je i dalje u sudačkoj organizaciji, i uspjeli smo s njim pronaći zajednički jezik u želji da pokušamo nastaviti posao koji smo započeli, koji je bio kvalitetan i dobar – kaže predsjednik kluba Duško Radović.

Starije generacije ljubitelja košarke pamte Beganovića kao suca, jer u tom je svijetu bio od 1974. pa sve do 1999. godine, nakon čega je postao opunomoćenik u HKS-u. Diplomirani je kineziolog, sa zvanjem “organizator sportske organizacije”, a predsjednik Radović vjeruje kako su sve te reference dovoljne da pomogne klubu u sljedećem razdoblju.

A kad je i to riješeno, ostalo je okrenuti se slaganju momčadi. Bez trojice važnih igrača iz prošle sezone, ali i s Uljarevićem, Mašićem, Majićem, Cincem, Sokolom i Miloložom iz lanjskog kadra. Čeka se i rješenje slučaja Ivana Batura, koji je između odlaska i ostanka, a osigurana su i tri nova igrača.

– U Goricu se vraća playmaker Karlo Mikšić (25), koji je posljednje dvije sezone igrao u Njemačkoj, a dolazi nam i Vito Porobić, 21-godišnji bek koji dolazi iz Osijeka, te 23-godišnji krilni centar Ivan Nakić Vojnović, inače sin Cibonine legende Mihovila Nakića – otkrio je predsjednik Radović, uz dodatak kako su dva trojica potpisala dugoročne ugovore, na 2+1 godinu.

Ovim dolascima roster neće biti i zaključen, jer potraga za novim igračima traje i dalje. U prvom planu je potraga za pojačanjem na poziciji centra.

– Da, tražimo novog igrača na ‘petici’, a jedna od opcija je da to bude stranac. Ali o tom potom, zasad ne bih otkrivao više detalja – ostao je pomalo tajnovit predsjednik Radović.

Tog misterioznog stranca navodno ćemo upoznati već 16. kolovoza, prvog dana priprema koje će povesti Krstićev pomoćnik Braslav Turić, budući da je novi trener dio stožera izbornika Damira Mulaomerovića.

The post Košarkaši se ekipiraju: Stigla tri nova igrača, a novi direktor je bivši sudac, čovjek s iskustvom… appeared first on cityportal.hr.