Prijava

Vaša prijava

Bikovi protiv Zaboka na otvaranju nove košarkaške sezone!

['hotnews', 'HT premijer liga', 'kk gorica', 'košarka']

U prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza u Zagrebu izvučeni su natjecateljski brojevi klubova HT Premijer lige za sezonu 2022/23. Ždrijeb je odredio da KK Gorica u 1. kolu dočekuje KK Zabok, a u 2. kolu odlazi u Sinj na gostovanje kod KK Alkara.

Prvo kolo kreće 1. listopada, a sastaju se Split i Cibona, Zadar i Bosco, Cedevita Junior će najprije protiv Šibenke, Gorica protiv Zaboka, Dinamo s Alkarom i DepoLink Škrljevo s Furnirom.

Drugi krug počinje 17. prosinca 2022., a početak drugog dijela natjecanja, odnosno Lige za prvaka i Lige za ostanak zakazan je za 18. ožujka 2023. Pri tome Ligu za prvaka igraju klubovi koji su u prvom dijelu natjecanja zauzeli 1.- 6.mjesto, a Ligu za ostanak klubovi koji su zauzeli 7.- 12. mjesto. Igra se 10 kola, a svi rezultati klubova iz prvog dijela natjecanja se prenose.

KK Gorica KK Cibona 2

Četvrtzavršnica doigravanja dolazi na red 10. svibnja 2023., a sudjeluje šest klubova iz Lige za prvaka te dva prvoplasirana kluba Lige za ostanak. Četvrtzavršnice i poluzavršnice se igraju na dvije pobjede, a sama završnica na tri pobjede. Posljednja moguća, eventualna peta utakmica finala igrala bi se 9. lipnja 2023.

Iz HT Premijer lige direktno odlazi posljednje plasirani klub iz Lige za ostanak i u sezoni 2022/23 će nastupiti u Prvoj muškoj ligi, dok pretposljednje plasirani klub iz Lige za ostanak igra dvije izlučne utakmice protiv kluba koji je izgubio finale u Prvoj muškoj ligi.

DSC 1049

14.05.2022. Velika Gorica. Liga za prvaka-1/4 finale, 2.utakmica: KK Gorica-KK Cedevita Junior 85:86. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U HT Premijer ligi u sezoni 2022/23. sudjeluje ukupno 12 košarkaških klubova, a to su abecednim redom: KK Alkar, KK Bosco, KK Cedevita Junior, KK Cibona, KK DepoLink Škrljevo, KK Dinamo, KK Furnir, KK Gorica, KK Split, GKK Šibenka, KK Zabok i KK Zadar.

Prvu pripremnu utakmicu Bikovi igraju u subotu protiv DepoLink Škrljeva u 18h, a utakmica se igra u Rijeci.

The post Bikovi protiv Zaboka na otvaranju nove košarkaške sezone! appeared first on cityportal.hr.