Prijava

Vaša prijava

Novi trener na prvom treningu: ‘Već mi je zadovoljstvo raditi s ovim igračima!’

['HNK GORICA', 'hotnews', 'igor angelovski', 'prvi trening']

Nešto manje od 48 sati nakon što je imenovan novim trenerom HNK Gorice, Igor Angelovski poveo je igrače na prvi zajednički trening. U subotu je potpisao ugovor do ljeta 2024. godine, u nedjelju odradio posljednje pripreme, a u ponedjeljak od 10.30 sati označio početak nove ere.

Prije svega, naravno, trebalo je odraditi uvodni govor, upoznavanje sa svlačionicom “face to face”, a tu je navodno izrečeno puno toga što igrači u ovom trenutku žele čuti.

– Vjerujem u vašu kvalitetu, upravo ona je i glavni razlog zašto sam ovdje. I uvjeren sam da možemo puno, puno bolje nego što trenutačno pokazuje tablica – sukus je uvodnog izlaganja Igora Angelovskog.

Došao je s jasno vidljivom pozitivnom energijom, nasmiješen i motiviran, aktivan u svakom dijelu treninga. Bilo je tu žestokog rada, ali na trenutke i dobre zabave, dijelova treninga u kojima su igrači očito uživali, jer sve je u tim trenucima prštalo od osmijeha. Novi trener, u kopačkama i kratkim hlačicama, kombinirao je engleski i hrvatski, koji govori perfektno, a pomagala su mu poznata lica. Budući da Angelovski nije doveo niti jednog pomoćnika, surađivat će sa stalnim “staffom”, Sašom Sabljakom, Krešom Šošom, Sinišom Klafurićem i Tihomirom Perekovićem, analitičarem Josipom Paušićem…

IMG 8324 scaled

Imali su igrači priliku dva dana predahnuti nakon dva vezana poraza, koja su ih gurnula na pretposljednje mjesto na tablici, ali i nakon promjene na klupi, koja je uvijek i neizostavno neka vrsta šoka. Najčešće pozitivnog, a prvi dojam kaže da bi i ovdje o tome moralo biti riječ. S naglaskom na ono puno važnije, a to je nastavak kvalitetnog rada na duže staze.

– Evo, prvi trening je iza mene i mogu reći da se potvrdilo ono što sam i znao, a to je da Gorica ima kvalitetan igrački kadar. Već na prvom treningu bilo je zadovoljstvo raditi sa svim tim igračima, tako će sigurno biti i dalje, i zato vjerujem da možemo postizati rezultate kakve Gorica zaslužuje – kazao je novi trener Gorice nakon prvog treninga.

Iza njega je veliko iskustvo iz dana kad je vodio reprezentaciju Sjeverne Makedonije, i to vrlo uspješno, a radu u klupskom nogometu vratio se nakon gotovo sedam godina, koliko je prošlo od odlaska iz Rabotničkog na klupu nacionalne momčadi. Na njoj je ostao do prošle godine, a kao novi korak u karijeri odabrao je upravo Goricu.

– I prošle sezone bilo je nekih nagovještaja da bih mogao preuzeti Goricu, tad se nije ostvarilo, a sad su se stvari ipak posložile. HNL je iznimno kvalitetna liga i logično da je svakom treneru želja raditi ovdje. Uvjeti koje sam zatekao u Gorici motivirajući su za trenera, a ova momčad svojom kvalitetom može parirati i na papiru boljima od sebe. I to je i glavni razlog zbog kojeg sam došao, naravno uz predsjednika Nenada Črnka, čiji mi se plan jako svidio – pojasnio je svoje razloge Igor Angelovski.

IMG 8473 scaled

Već prvog dana počeo je pripreme za ono što slijedi, a to je subotnje gostovanje kod Varaždina, nakon kojeg slijede ogledi s Dinamom i Osijekom.

– Uvijek želim da se momčadi koje vodim ne opterećuju previše protivnikom, nego se koncentrirati na sebe, na ono što mi moramo odigrati, kako se moramo ponašati na terenu. Varaždin će, kao i svi drugi naši suparnici, imati sav mogući respekt do početka utakmice, a kad ona krene, naravno da ćemo napraviti sve da dođemo do rezultata – najavio je Angelovski.

Za početak nije mogao računati na ozlijeđene Josipa Mitrovića i Cheicka Keitu, a ostaje i za vidjeti hoće li u posljednja dva dana prijelaznog roka dobiti još poneko pojačanje.

IMG 8374 scaled

The post Novi trener na prvom treningu: ‘Već mi je zadovoljstvo raditi s ovim igračima!’ appeared first on cityportal.hr.


Obavijest

U prometnoj nesreći kod Selnice poginuo muškarac (41)