Prijava

Vaša prijava

Dino Bošnjak: Ovo je najbolje ljeto mog života! A sad slijedi napad na rekorde…

['Dino Bošnjak', 'hanžekov memorijal', 'hotnews']

Vijesti sa svih strana Hrvatske i Europe stizale su, činilo se u jednom razdoblju, kao na traci. Vijesti o Dinu Bošnjaku i njegovim rezultatima, u kojima se stalno spominju nekakvi rekordi, sekunde, stotinke… Toliko je toga bilo da se čovjek pogubi, ali čak i u takvom stanju je lako zaključiti da je ovo bez ikakve sumnje ljeto života sjajnog velikogoričkog atletičara.

– Je, moram se složiti s tim – javio se Dino Bošnjak s Rogle, s priprema.

– Tu sam gore na 20-ak dana, na pripremama za sve što me čeka u nastavku sezone. Svake godine mi je to praksa, ove godine samo je termin malo drukčiji – dodaje Dino, više nego spreman za nabrojiti što se sve događalo u posljednje vrijeme.

Prvo je projurio državnim prvenstvom, uzeo zlato na 10.000 m ostavivši drugoplasiranog deset sekundi iza sebe. Pa je otišao na Balkanske igre, uzeo zlato na 5000 metara, pritom oborio osobni rekord i postavio šesto vrijeme u povijesti hrvatske atletike. Dva dana poslije uzeo je i balkansko srebro na 3000 metara, tu je osvojio srebro, a onda je stigao miting u Novom Mestu…

I nova utrka života. U utrci na pet kilometara opet rezultat karijere, samo 28 stotinki sporije od hrvatskog rekorda! Fantastičnu ljetnu sezonu zaključio je u prohladnoj Finskoj, na mitingu na kojem je oborio rekord stadiona, čisto da ne prođe bez rekorda.

– Kad se sve to zbroji, stvarno ne mogu reći ništa drugo nego da je ovo moje najbolje ljeto života, najbolje razdoblje karijere. Iza mene su zaista lijepi i vrijedni rezultati, a još mi je važnije da se osjećam fantastično. Uvjeren sam da će rezultati u nastavku sezone biti još i bolji, samo da ostanem zdrav – poželio je Dino i nastavio:

– U Karlovcu sam ‘skinuo’ svoj najbolji rezultat na 3000 metara za dvije sekunde, a onda u Novom Mestu taj rekord popravio za još 12 sekundi. Iskreno, iznenađen sam i sam sa svime što se događa, iza mene je zaista sjajno razdoblje, ali to ne znači da ne može biti i bolje – optimistično će Dino.

dino bosnjak

I logično je uslijed svega toga, nakon takvog ludog napretka u kratkom vremenu, zapitati se u čemu je tajna…

– Zapravo, postoji nešto – počinje Dino na tu temu, bez ikakvog skrivanja.

– Zvučat će čudno, ali manje treniram nego prije. Dosta mi je to neobično, tako je. Prije bismo radili baš žestoko, išli do granica, a to se na natjecanjima nije vidjelo. Pa uvijek neka ozljeda, prisilna pauza… A sad je sve sjelo na svoje mjesto. Ne treniramo toliko žestoko, promijenili smo pristup i očito mi to puno bolje odgovara. Tako je to, svaki organizam je drukčiji, ne pašu svakome iste stvari. I, što je najvažnije, ništa me ne boli, nema nikakvih ozljeda – otkrio je Dino.

Iako, prepreka na putu uvijek ima. Konkretno, po povratku iz Finske s nogu ga je oborila korona, tri dana u nizu temperatura je prelazila 39, ali nije ga ni to zaustavilo. Iz svake rečenice zrači optimizam, samouvjerenost, ambicija…

– Malo sam osjetio posljedice na plućima, ali zapravo sam jako dobro prošao. Prvi put sam je dobio, što je zapravo i pomalo nevjerojatno, ali to je sad već daleko iza mene – priča Bošnjak.

Ima juniorske državne rekorde na tri, pet i deset kilometara, ali seniorski – još nijedan. I to je velika želja, veliki cilj.

– Da, to mi je velika želja, pogotovo skinuti hrvatski rekord na 3000 metara. I znate što? Mislim da će se to uskoro i dogoditi, i to već na Hanžeku… – govori Bošnjak mrvicu tiše, kao da nam odaje tajnu.

Hanžekov memorijal, inače, na rasporedu je 10. i 11. rujna, vrlo brzo nakon povratka s Rogle. Sam je birao disciplinu u kojoj se želi natjecati, sve s ciljem da taj državni rekord padne baš tu, na stadionu Mladosti.

– Organizatori će mi osigurati i ‘zeca’, tako da ćemo sigurno imati brzu utrku, a meni će to jako koristiti. Inače, 3000 metara mi je i najdraža disciplina, a rekord u njoj drži Branko Zorko – otkriva Dino.

DSC 0958 1

Dino Bošnjak, između ostalog, prvak je Hrvatske na 1500 i 3000 metara u dvorani… Foto: David Jolić/cityportal.hr

I neće to biti jedini državni rekord koji će u narednom razdoblju ozbiljno napasti. Uostalom, ima drugo vrijeme u državi na pet kilometara, treće vrijeme na deset, koliko će se trčati i na Zagrebačkom maratonu.

– E, to mogla biti jako dobra prilika za taj rekord u cestovnom trčanju, a bit će mi i dobra priprema za kros – govori Dino.

Istaknuo je još jedno za kraj:

– Pričalo se da će stavljati hibridni travnjak na stadion, a ti radovi uništili bi i našu stazu, na kojoj treniramo. I morali bismo se snalaziti… Da su krenuli ti radovi, pitanje je bi li bilo svih ovih rezultata, ali možda je i tu sudbina uplela svoje prste i dala mi šansu – sa smiješkom zaključuje Dino.

The post Dino Bošnjak: Ovo je najbolje ljeto mog života! A sad slijedi napad na rekorde… appeared first on cityportal.hr.