Prijava

Vaša prijava

Rukometaši u niskom startu: Veliko pojačanje stiglo u zadnji čas!

['hotnews', 'hrk gorica', 'hrvoje ceković']

U svijetu velikogoričkog rukometa u tijeku su posljednje pripreme za početak nove kampanje. Rukometaši Gorice kreću u subotu u 19 sati, prvi protivnik je Ribola Kaštela, igra se u našoj Gradskoj dvorani, a vijesti iz kluba kažu kako je stanje – jako dobro! Većih problema nema, obnovljena Gorica spremna dočekuje start prvenstva.

– Je, dobro je stanje, vjerujem da ćemo opet biti jako dobri, bez obzira na odlaske Bure i Laljeka – kaže kapetan Hrvoje Ceković, jedan od najiskusnijih u mladoj, ovog ljeta u dobroj mjeri osvježenoj momčadi.

Da, Laljek i Bura su otišli, prvi u Sloveniju a drugi u Mađarsku, ali novi igrači odaju dojam dostojnih zamjena. Ranije su stigli krila, desno Maksimilijan Jurić i lijevo Rok Malin, stigao je i pivot Adam Šalić, iz Zadra je došao 18-godišnji Jakov Dujić, zatim i još jedan mladi reprezentativac, Niko Franković iz PPD Zagreba.

Posljednji u nizu, s iste adrese, stigao je Tin Tomljanović, 21-godišnji srednji vanjski koji je prije nekoliko dana s PPD Zagrebom bio na Final Fouru SEHA lige. Nakon što se vratio iz Zadra, zaputio se za Veliku Goricu.

– Siguran sam da će nam njegov dolazak puno donijeti, apsolutno donosi dodatnu kvalitetu. Izvrsno su se uklopili i svi ostali novi igrači, jer to su mladi dečki koji se već poznaju, koji su igrali zajedno po reprezentacijama… Sve su to jako dobri dečki, a i rukometno nam itekako imaju što za dati – ističe Ceković, uz dodatak:

– Nažalost, protiv Kaštele ćemo biti bez Dominika Gala i Nike Frankovića, koji su lakše ozlijeđeni, ali vjerujem da i bez njih možemo do pobjede na otvaranju sezone.

Iščekujući početak domaće sezone, naši su rukometaši, četvrta momčad u državi prošle sezone, dočekali i moguće protivnike u EHF Europskoj ligi. Goričani će u 2. kolu na boljeg iz okršaja češkog i estonskog predstavnika, uz napomenu da se obje utakmice igraju u Češkoj.

– Osobno, više bih volio u Češku. U Estoniji sam već bio, a i znam što bi nas čekalo, vjerojatno avioni, presjedanja… Do Češke nam treba nekoliko sati autobusom i svakako bi bilo puno jednostavnije. Valjda to što se obje utakmice igraju u Češkoj govori da su oni i bliže prolasku, ali sve ćemo vidjeti sljedećeg vikenda – zaključuje Ceković.

The post Rukometaši u niskom startu: Veliko pojačanje stiglo u zadnji čas! appeared first on cityportal.hr.