Prijava

Vaša prijava

Mediteransko srebro za goričku atletičarku Ninu Vuković

['atletska škola', 'hotnews', 'Maraton klub Velika Gorica', 'Nina Vuković']

Najbolja gorička atletičarka Nina Vuković, iz Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica, nastupila je za vikend na državnom U23 Prvenstvu Mediterana u atletici u talijanskoj Pescari.

– Prvi dan natjecanja bio je savršen za Ninu Vuković i Atletsku školu, jer se naša članica u sastavu Hrvatske atletske reprezentacije za mlađe seniore/ke na trci od 800 metara plasirala na ukupno drugo mjesto s vremenom 2:08,46 min. Ispred srebrne Nine bila je tek domaća trkačica, zlatna Eloisa Coiro sa 2:07:55 min., dok je nakon Nine u cilj kao brončana utrčala Francuskinja Bianchi Francesco – istaknuli su iz Kluba.

Nakon srebra u štafeti 4 X 400 m, osvojenog na Prvenstvu Balkana u Rumunjskoj Craiovi, ovo je do sada najuspješniji Ninin osobni plasman na nekom međunarodnom natjecanju.

Nina je trenutačno u disciplini 800 metara po Tablicama sezone Hrvatskog atletskog saveza za 2022. uvjerljivo zauzima prvo mjesto s vremenom 2:06,87 min., te je na navedenoj dužini staze aktualna prvakinja Hrvatske u dvorani i na atletskoj stazi na otvorenom.

The post Mediteransko srebro za goričku atletičarku Ninu Vuković appeared first on cityportal.hr.