Prijava

Vaša prijava

‘Još je rano za napad na prvu ligu, ali želimo biti bolji nego prošle sezone’

['dario zrnić', 'hotnews', 'žrk udarnik']

Pripreme su gotove, broji se sitno do početka prvenstva u svijetu najboljeg goričkog ženskog rukometnog kluba. Udarnik kreće u novu drugoligašku kampanju u subotu od 19 sati, gostovanjem kod omiljenih rivalki iz Samobora, ekipe koju je do prošlog ljeta, kad je preselio na klupu Udarnika, vodio trener Dario Zrnić.

– Iza nas je cijelo pripremno razdoblje, s kojim imamo razloga biti zadovoljni. Odigrali smo sedam utakmica u sklopu priprema, najvećim dijelom smo izgledali jako dobro i imamo pravo vjerovati da nas čeka dobra sezona. Što će to točno značiti po pitanju plasmana na tablici, tek ćemo vidjeti – kaže trener Zrnić, koji u rukama ima “renoviranu” momčad u odnosu na prošlu sezonu.

Odlazaka i dolazaka nije bilo previše, ali kadar je svakako osvježen dolascima Nikoline Laco iz Trešnjevke, Diane Vincek iz Rugvice i Nike Horvat iz Dugog Sela. Otišle su Erika Štefanić, Rafaela Krlčić i Anja Vučićević, kao i još neke igračice koje su više participirale u Udarniku II, u trećem rangu.

– Iz druge ekipe su nam i došle neke igračice, koje će se pokušati nametnuti. Generalno gledajući, u usporedbi s prošlim ljetom, imamo ekipu koja je za tih godinu dana starija, iskusnija, a ja vjerujem i bolja. Na nekim pozicijama smo se pomladili, na crti se dolaskom Laco ozbiljno pojačali, imamo i dobar par golmanica… Sve u svemu, moram biti zadovoljan kadrom – ističe Zrnić.

dario zrnic

U prošloj sezoni, prvoj pod njegovim vodstvom, cilj je bio držati se što dalje od borbe za opstanak. Zadatak izvršen. Udarnik je sezonu završio na petome mjestu, a budući da je ekipa sad za godinu starija i iskusnija…

– Cilj koji smo si u klubu postavili je biti bolji nego prošle sezone! Napravit ćemo sve da tako i bude, prikazano na pripremama daje nam za pravo nadati se da možemo napraviti iskorak, i tako se pripremati za trenutak kad ćemo moći napasti ulazak u prvu ligu. U ovom trenutku to baš i nije realno, za takvo nešto trebalo bi nam još poneko pojačanje, ali vjerujem da ćemo svakako igrati važnu ulogu – ambiciozan je Zrnić.

Prva domaća utakmica na rasporedu je prvog vikenda u listopadu, kad u grad dolazi Opatija, a nakon toga se ide u Crikvenicu, na noge Murvici… Sretno, udarnice!

The post ‘Još je rano za napad na prvu ligu, ali želimo biti bolji nego prošle sezone’ appeared first on cityportal.hr.