Prijava

Vaša prijava

‘Super, opet smo osjetili kako je to odigrati dobro, a na kraju i pobijediti’

['domžale', 'HNK GORICA', 'hotnews', 'igor angelovski']

Konačno je stigla i pobjeda! U prijateljskoj utakmici, doduše, ali svakako dobrodošla. Nogometaši Gorice ugurali su se negdje usred Trofeja Turopolje, juniorskog turnira koji je počeo u petak i završit će finalem u 17.15 sati u subotu, odigrali su pripremnu utakmicu s Domžalama, upotpunili pauzu zbog reprezentacija i došli do pobjede rezultatom 3-2.

I opet nije moglo bez drame, jer Goričani su od šeste momčadi slovenskog prvenstva prvo gubili, zatim vodili, pa izgubili vodstvo, a na koncu ga i vratili u svoje ruke golom iz penala u samoj završnici…

– Da, radilo se o prijateljskoj utakmici, u takvim susretima rezultat je obično u drugom planu, ali s obzirom na situaciju u kojoj se mi nalazimo, dobro je što je završilo našom pobjedom. Igračima će ova pobjeda dobro doći, da opet osjete kako je to, nakon dobro odigrane utakmice, slaviti pobjedu. Ova nije bila za bodove, ali u sljedeću utakmicu želimo prenijeti taj duh, spoznaju da su bodovi ipak najvažniji – ističe trener Gorice Igor Angelovski.

Startao je bivši izbornik Sjeverne Makedonije s tri poraza na klupi Gorice, niz je došao do ukupno pet uzastopnih posrtaja, i zato je u ogledu sa Domžalama morao kombinirati – kako dati svima priliku, a opet nekako doći do pobjede… Na raspolaganju nije imao sedmoricu reprezentativaca, Fruka, Krizmanića i Pršira (Hrvatska U-21), Skrbina (Hrvatska U-20), Vojtka (Slovačka U-21), Francoisa (Australija) i Golubickasa (Litva), s tribina su susret pratili i ozlijeđeni Keita i Raspopović, umorni Suk i u Dragovoljac prebačeni Ante Matej Jurić. Kadar je, dakle, bio sužena, ali uvijek je dovoljno onih koji će ovakve utakmice vidjeti priliku za dokazivanje.

Krenuo je Angelovski s Karlom Žigerom na golu, Sašom Marjanovićem i Aleksandrom Jovičićem na stoperskim pozicijama, s Wagueom na desnom i Lukom Brlekom, “desetkom” iz juniorske momčadi, na lijevom boku. Edin Julardžija sredinu je držao u suradnji sa 17-godišnjim Lukom Kapulicom, Josip Mitrović i Austrijanac Dominik Prokop bili su na stranama, a povučeniji Caio Cruz i istureniji Deni Jurić u vrhu napadu.

Prvo poluvrijeme, međutim, pripalo je gostima. Jedan od nekoliko hrvatskih nogometaša u redovima Domžala, napadač Ivan Durdov, doveo je slovensku momčad u vodstvo golom glavom u 7. minuti, a tu su prednost Domžale držale do isteka jednog sata igre. Prvi jedanaesterac na utakmici realizirao je Edin Julardžija u 61. minuti, a potpuni preokret stigao je devet minuta poslije, kad je svoj prvijenac u goričkom dresu zabio crnogorski napadač Nikola Vujnović.

Međutim, pet minuta prije kraja opasni gosti su se vratili u utakmicu, Edin Jakupović pogodio je za izjednačenje, da bi već tri minute poslije došlo do poteza odluke. Sudac Hrgović još jedanput je pokazao na bijelu točku, a siguran izvođač ovoga puta bio je Vujnović, za svoj drugi, a gorički treći gol na utakmici.

– Drugo poluvrijeme bilo je na razini koju želimo. U prvom smo se tražili, uhodavali, jer takva momčad je prvi put igrala zajedno, ali generalno ima dosta toga što možemo izvući kao dobro, ali ima i stvari na kojima moramo dodatno raditi. Svakako nam je bilo važno dati minutažu igračima koji su manje igrali, predstavili smo i neke momke iz juniora – kaže trener Angelovski.

Prekid crne serije u prvenstvu Goričani će, kad ova pauza završi, tražiti na Šubićevcu. Šibenik bi morao pasti po svaku cijenu, bodovi se jednostavno moraju početi skupljati, a cijeli proces pripreme za to značajno otežava to što će momčad biti kompletna tek u četvrtak, tri dana uoči Šibenika.

– Tako je ispalo, imat ćemo sam tri dana pripreme za Šibenik u kompletnom sastavu, ali takva je situacija i na to ne možemo utjecati. Uostalom, i to je dovoljno vremena, bit ćemo spremni – uvjeren je trener Angelovski.

HNK GORICA – NK DOMŽALE 3-2 (0-1)
Velika Gorica. Gradski stadion. Sudac: Alen Hrgović. Pomoćnici: Danijel Rožić i Marko Kovač.
STRIJELCI: 0-1 Durdov (7′), 1-1 Julardžija (61′ – 11m), 2-1 Vujnović (70′), 2-2 Jakupović (85′), 3-2 Vujnović (88′ – 11m)
GORICA: Žiger – Wague, Jovičić (od 46. Steenvoorden), Marjanović (od 71. Cruce), Brlek (od 56. Nezirović (od 71. Sim) – Kapulica (od 56. Tomek), Julardžija – Mitrović (od 71. Rakas), Cruz (od 56. Wallace), Prokop (od 56. Korca) – D. Jurić (od 46. Vujnović) Trener Igor Angelovski.

The post ‘Super, opet smo osjetili kako je to odigrati dobro, a na kraju i pobijediti’ appeared first on cityportal.hr.