Prijava

Vaša prijava

Kreće nova sezona nove Gorice: ‘Želja je ponoviti ono što smo napravili lani!’

['ante mašić', 'hotnews', 'kk gorica', 'senad beganović', 'vladimir krstić']

Cijela 132 dana proći će ove subote – od 17 sati na startu novog prvenstva u grad stiže Zabok – od posljednje službene utakmice koju su odigrali košarkaši Gorice. Od onog spektakla u Gradskoj sportskoj dvorani, od druge utakmice polufinala prvenstva, od poraza u posljednjim sekundama, košem Roka Prkačina…

Od tog ponedjeljka do ove subote, u tih nešto više od četiri mjeseca, puno se toga promijenilo u svijetu KK Gorice. Za početak, tadašnji trener je otišao, novi došao. Miki Starčević preselio je u Furnir, u Dubravi će voditi omladinski pogon, a njegovo mjesto popunjeno je dolaskom Vladimira Krstića. Čovjek s lijepom i uspješnom igračkom karijerom danas je 50-godišnjak u najboljim trenerskim godinama, s iskustvom vođenja tri naša prvoligaša.

– Trebat će nam neko vrijeme da se posložimo, na to moramo računati, ali vjerujem da ćemo u ključnoj fazi sezoni biti u najboljem izdanju – rekao je trener Krstić nakon povratka s Eurobasketa, na kojem je bio kao dio stožera izbornika Damira Mulaomerovića.

Na poziv predsjednika Duška Radovića odmah je rekao “da”, zahvalio na suradnji sinjskom Alkaru, u kojem je završio prošlu sezonu, i došao u Veliku Goricu. Nažalost po klub, tek dva tjedna prije početka nove sezone, uoči ogleda protiv Zaboka.

– Evo, čeka nas prva utakmica u sezoni, a mi nažalost nismo kompletni. Imamo velikih problema pod koševima, ali to ne mora previše značiti, budući da i Zabok ima svojih problema s ozljedama i bolestima. Bit će to sraz dviju momčadi koje nisu kompletne, a mi ćemo u svemu tome napraviti sve da pobijedimo. Morat ćemo igrati dobru obranu, dobro skakati i zatvarati njihove kontranapade. Uz podršku publike, koju pozivam da dođu u što većem broju, vjerujem da ćemo doći do prve pobjede u prvenstvu – kazao je Krstić.

vladimir krstic gorica

Osim trenera, promijenio se i tajnik kluba. Nakon sedam goričkih godina otišao je Ljubo Prgomet, a zamijenio ga je 65-godišnji Senad Beganović.

“Dugogodišnji sudac, košarkaški djelatnik i entuzijast svojim će iskustvom pomoći u podizanju kluba na još viši nivo. Poseban akcent bit će u radu s mlađim kategorijama, ali ni seniori neće bit zapostavljeni”, predstavili su ga iz kluba.

– U odnosu na prošlu sezonu, imamo dosta novih igrača i novog trenera u našem rosteru, pa je vrlo nezahvalno prognozirati domete u nadolazećoj sezoni. Novi igrači su vrlo dobri, ali treba vremena da se uigraju. Dosta je bilo promjena i u drugim klubovima, pa se s nestrpljenjem očekuju prve utakmice koje će pokazati koliko je tko pogodio u odabiru igrača – kazao je Beganović i nastavio:

– Mi u novu sezonu ulazimo oslabljeni jer su nam dva važna igrača, Dino Cinac i Karlo Mikšić, nažalost ozlijeđeni. Naše želje su da ponovimo prošlogodišnje rezultate i sve ćemo učiniti da u tome uspijemo.

Uz novog trenera i tajnika, imamo i novog kapetana. Ante Mašić, s navršenih 37, preuzeo je traku od Borne Kapuste, koji će u petak debitirati u dresu Cibone. Istim putem otišao je i Marko Baković, a u Split se vratio Mate Kalajžić. Trojici važnih igrača u odlasku se pridružio i Lukas Tomas, pa je trebalo popuniti kadar.

KK Gorica KK Cibona 1

Stigao je tako u Goricu MVP prošle sezone domaćeg prvenstva u dresu Škrljeva, bek Toni Jelenković, iz Njemačke se vratio trenutačno ozlijeđeni Karlo Mikšić, a stigli su i Ivan Nakić Vojnović, Vito Porobić i Ivan Oršić, trojac koji će tražiti svoju afirmaciju u društvu starosjedioca poput Uljarevića, Batura, Majića, Sokola, ozlijeđenog Cinca i, naravno, kapetana Mašića.

– Čeka nas jako teška utakmica jer Zabok je ozbiljna momčad. Pred nama je nova sezona s novim trenerom i dosta novih igrača, koji su se dobro uklopili. Imamo malih problema s ozljedama, ali vjerujem da ćemo biti spremi za Zabok. Očekujem tešku utakmicu i pobjedu Gorice, da na najbolji način otvorimo novu sezonu – istaknuo je Mašić.

U subotu od 17 sati Goričani će prvi put zaigrati u novim dresovima, proizvodu tvrtke Alpas. Toliko toga novoga da je doista pravi trenutak za novu sezonu.

A mogao bi ovih dana, doznajemo, stići i još jedan novi igrač, posebno zanimljiv…

The post Kreće nova sezona nove Gorice: ‘Želja je ponoviti ono što smo napravili lani!’ appeared first on cityportal.hr.