Prijava

Vaša prijava

Bod za bijeg sa začelja: Bila bi tu i sva tri da nije bilo Frana Jovića…

['HNK GORICA', 'HNK Šibenik', 'hotnews', 'igor angelovski', 'toni fruk']

Čak 11 žutih kartona pokazao je sudac Fran Jović u ogledu Šibenika i Gorice na Šubićevcu, pri čemu su njih šest dobila trojica igrača, što znači da je glavni akter ove utakmice triput posezao u stražnji džep za crvenim kartonom. Dva su dobili igrači Gorice, Jurica Pršir i Edin Julardžija, jedan šibenski Japanac Haruki Arai, a da baš nijedan ključni trenutak ne prođe bez njega, Jović se pobrinuo dosudivši jedanaesterac za Šibenik kakav vjerojatno ne bi dosudio ni trener Šibenika…

Imala je Gorica svoje šanse u otvaranju, imao je i domaćin svoje, a kad Josip Mitrović u 37. minuti nije uspio iskoristiti lijepu priliku, bilo je jasno da će se nešto uskoro dogoditi. I to “nešto” dogodilo se već dvije minute poslije.

Jurica Pršir s centra je poslao loptu u prostor a Austrijanca Dominika Prokopa, koji je startao na poziciji “desetke”, a on je malo povukao pa na vrhu kaznenog prostora pronašao Tonija Fruka. Plavokosi topnik iz Našica napravio je dva-tri koraka, namjestio se i s 12-13 metara lijepo i precizno poslao loptu iza leđa Lovre Rogića.

Moglo je to goričko vodstvo biti i uvjerljivije, mogla je utakmica otići puno bliže konačnom rješenju, ali u samoj završnici poluvremena Deni Jurić je zapucao čistu priliku i Gorica je na odmor otišla s minimalnom prednošću.

Hrabro, uz pokušaje da se nametne, istrčala je momčad Igora Angelovskog i u nastavak utakmice, no svi planovi propali su kad je u 55. minuti krenuo show Frana Jovića. Jurica Pršir išao je na jednu loptu na centru, u pokušaju da dođe do nje sudario se s igračem Šibenika, a sudac Jović na to je rekao – drugi žuti, odnosno crveni!

Nekoliko minuta nesretni Pršir pokušavao je objasniti sucu da to veze s prekršajem nema, a ako ga i ima, sigurno nije za žuti karton – pogotovo ne za drugi žuti! – ali sve je bilo uzalud. Fran The Man pravio se da ne čuje, iz VAR sobe nisu reagirali i Gorica je nakon deset minuta nastavka ostala s igračem manje.

I nastavila dominirati!

“Mi imamo igrača više 18 minuta, od toga se 17 branimo”, napisao je jedan navijač Šibenika u komentaru utakmice, najbolje opisavši sliku na terenu u tim trenucima.

Gorica je i dalje pokušavala doći do drugoga gola, do rješenja utakmice, a dobre vijesti stigle su kad je isteklo tih 18 minuta. Igrala se 73. kad je Arai bio u duelu s igračem Gorice, a sudac Jović i njemu je pokazao drugi žuti karton. Realno, i u ovom slučaju prestrogo, kao da se radilo o nekakvom vraćanju dugova…

Međutim, nije to bilo sve od Frana Jovića za večeras. Igrala se 84. minuta kad je Ivan Delić ušao u gorički šesnaesterac, uz njega je bio Aleksandar Jovičić, kontakt jedva da je postojao, ali Fran je i ovoga puta bio odlučan i beskompromisan. Penal za Šibenik. Delić je sam i namjestio loptu te sigurno realizirao najstrožu kaznu.

Za kraj je, za još malo drame, Jović ponovno mahao kartonima. Edin Julardžija mahao je rukama, zakačio glavu igrača Šibenika, taman dovoljno za drugi žuti i treći crveni na utakmici. I njegov drugi crveni u ovom malo minuta odigranih u dresu Gorice…

Kad je sve konačno završilo, laknulo je i jednim i drugima, iako za punim plijenom definitivno više može žaliti Gorica.

U sljedećem kolu, u nedjelju u 17 sati, na Gradski stadion stiže Rijeka, u pravom pravcatom derbiju začelja. Ako ništa drugo, Gorica ovih bodom više nije posljednja na tablici, to je sad Rijeka, pa će se tu dijeliti silno važni bodovi…

The post Bod za bijeg sa začelja: Bila bi tu i sva tri da nije bilo Frana Jovića… appeared first on cityportal.hr.