Prijava

Vaša prijava

Kraljevstvo za centra! Sezona počela, potraga za pojačanjima još nije završila

['dino cinac', 'hotnews', 'kk gorica', 'vladimir krstić']

Lijep broj ljubitelja košarke okupio se ove subote na otvaranju sezone u izvedbi KK Gorice, kojoj je u goste stigao Zabok. Debitirao je trener Vladimir Krstić, debitiralo je i nekoliko novih igrača, prvi put Goričani su zaigrali u novim dresovima, a konačan ishod svega toga bio je – plus 18! Sigurna i uvjerljiva pobjeda, svim problemima i poteškoćama unatoč.

Otvaranje sezone morali su propustiti kapetan Ante Mašić i povratnik iz Njemačke Karlo Mikšić, a dio igrača zaigrao je načet, svaki uz svoje probleme.

– Čestitam svojim igračima na ovoj pobjedi. Imali smo dosta problema u pripremi utakmice, dosta ozlijeđenih igrača, a za Dinu Cinca nismo uopće znali hoće li moći igrati. Bez njega ovu utakmicu ne bismo mogli dobiti. Srećom, Dino je igrao i puno nam je pomogao – pohvalio je svog iskusnog igrača trener Krstić.

I doista, herojski posao odradio je Cinac. Dva tjedna nije uopće trenirao, priključio se momčadi tek dan prije utakmice i zato je bilo očekivano da će ponestajati daha, da će biti problema sa snagom… Međutim, Dino je unatoč tome ubacio 14 koševa i skupio 12 skokova, odigrao ključnu rolu i zaslužio da ga trener istakne.

– Prvo je kolo i bilo je dosta nepoznanica. Što se tiče nas, bilo je tu nekoliko ozljeda, nismo znali u kojem ćemo sastavu istrčati i kako će to sve skupa izgledati, jer imali smo dosta oscilacija u prijateljskim utakmicama. Na kraju smo tražili samo energiju i borbu, što smo i dali. Mislim da je to ono što nas je konstantno držalo u prednosti i cijelo vrijeme nam davalo vjetar u leđa. Čestitam Zaboku na dobroj borbi, a mi idemo dalje dizati se iz utakmice u utakmicu i nadam se još jednoj dobroj sezoni – kazao je Cinac.

kk gorica cinac uljarevic

Njegova uloga bila je posebno važna i zato što problem centra, igrača koji će kontrolirati reket, već polako postaje kroničan. Dva metra visoki Cinac, uz zasad premladog Stipu Sokola, pokriva tu poziciju još od lani, kad je usred sezone otišao Tomislav Cvitković, ali tad je barem to radio u paru s Markom Bakovićem. Kako je i Baka otišao, ovog ljeta postao igrač Cibone, Cinac je ostao sam.

– Tražimo rješenje, stalno pratimo tržište, ali igrača takvog profila, koji ulazi u naše financijske okvire, doslovno nema. Tražit ćemo i dalje, igrač na toj poziciji nam je potreban – ističe trener Krstić.

Na probi je bio Senegalac Samba, ali nije zadovoljio. Spominjao se i dolazak neimenovanog Amerikanca, no i ta je opcija u posljednji trenutak propala, pa će Krstić još barem neko vrijeme morati kemijati. Korisnim se pod košem u debiju pokazao Ivan Nakić Vojnović, sin legendarnog igrača Cibone Mihovila Nakića, no dojam je da će se još neko vrijeme Gorica morati velikim dijelom oslanjati na vanjsku liniju.

A kad je o tom dijelu riječ, u iščekivanju oporavka Mikšića, uz starosjedioce Karla Uljarevića, Ivana Batura i Ivana Tvrtka Majića nametnuli su se mladi Vito Porobić i Toni Jelenković, prošle sezone MVP hrvatskog prvenstva u dresu Škrljeva. Odmah je Zadranin pokazao da će biti veliko pojačanje za ovu momčad i tako amortizirao žaljenje za odlaskom Borne Kapuste, igrača koji je u stanju podijeliti 15 asistencija protiv jednog Partizana…

– Bekovi su odigrali odličnu rolu u pobjedi protiv Zaboka, zapravo bih rekao da su svi koji su igrali dali svoj doprinos u pobjedi. Igrali smo odličnu obranu i primili samo 53 koša što je više nego dobro – zaključio je Krstić s pogledom unatrag, pa pogledao unaprijed.

kk gorica vladimir krstic

– Treba rasti dalje, sezona je tek počela i još puno toga nam nedostaje u igri. To je normalno, ja nisam bio tu jer sam bio s reprezentacijom i skupa smo tek dva tjedna. Treba dosta vremena da sve to sjedne, sezona je duga i moramo nastaviti raditi.

Ove subote Gorica gostuje u Sinju kod Alkara, kojeg je Krstić napustio zbog poziva iz Gorice, a vikend potom u grad stiže Šibenka. Posebno intenzivno bit će od 19. do 23. listopada, kad će Gorica odraditi tri utakmice u pet dana – prvo protiv Vrijednosnica Osijek i sarajevskog Sparsa u okviru prvog balona ABA 2 lige, a potom i prvenstvenu protiv Bosca.

The post Kraljevstvo za centra! Sezona počela, potraga za pojačanjima još nije završila appeared first on cityportal.hr.