Prijava

Vaša prijava

Izbornik Andrija: Trener Gorice sjeo na klupu juniorske reprezentacije!

['andrija nikolić', 'hotnews', 'hrk gorica']

Nakon što je igračka legenda Igor Vori neslavno okončao svoju izborničku epizodu na klupi juniorske reprezentacije, čelnici HRS-a krenuli su u potragu za njegovim nasljednikom. Stavili su na papir imena, eliminirali jednog po jednog i na kraju odabrali: Andrija Nikolić!

Trener rukometaša Gorice dobio je tako veliko priznanje, ali i veliku priliku za novo dokazivanje. U Gorici već godinama radi sjajan posao, unatoč budžetu s gomilom ograničenja, od perspektivnih mladih igrača stvara ozbiljne seniore i drži klub u vrhu hrvatskog rukometa, odmah je tu iza nedodirljivih PPD Zagreba i Nexea.

I sve to prepoznali su u Savezu. Ako može pomagati klincima da stasaju u Gorici, moći će i u reprezentaciji.

Iako, trenutačno su te dvije priče poprilično povezane. Već je izbornik Nikolić, naime, objavio i prvi popis igrača, za okupljanje koje neće uključivati utakmice, a na njemu su čak petorica igrača Gorice! Trener Nikolić poslat će izborniku Nikoliću golmana Mislava Turčića, krilo Roka Malina, pivota Adama Šalića i vanjske igrače Jakova Dujića i Mateja Svržnjaka.

Tjedan dana će tako Goričani sredinom listopada biti bez trenera i petorice igrača, nije to idealna situacija gledano iz klupske perspektive, ali naravno da nitko nije želio onemogućiti trenera koji je tu od prosinca 2018. godine da se uhvati u koštac s novim izazovom na trenerskom putu.

Počeo je Nikolić u omladinskoj školi PPD Zagreba, bio je pomoćnik nekolicine trenera prve momčadi, od Veselina Vujovića, preko Kasima Kamenice i Slavka Goluže, pa sve do neprežaljenog Zlatka Saračevića, a dvije godine pomagao je i bivšem izborniku Željku Babiću u bjeloruskom Meškovu.

Gorica je donijela stabilnost, priliku i – iskorak.

Bravo, Andrija!

The post Izbornik Andrija: Trener Gorice sjeo na klupu juniorske reprezentacije! appeared first on cityportal.hr.