Prijava

Vaša prijava

Bruno Škrinjarić gorički predstavnik na Svjetskom prvenstvu u poluIronmanu u Finskoj

['hotnews', 'ironman 70.3 plava laguna', 'Maraton klub Velika Gorica']

Članovi Maraton kluba Velika Gorica ne miruju. Iza njih je aktivan vikend, a nastupili su na raznim utrkama. Svakako najveći uspjeh postignuo je Bruno Škrinjarić koji je nastupio na utrci Ironman 70.3 Plava laguna u Poreču.

Bruno je 1,9 km plivanja – 90 km bicikla – 21,1 km trčanja sveukupno završio za 4 sata i 17 minuta, čime se plasirao na 7. mjesto ukupnog poretka, odnosno na 1. mjesto od hrvatskih natjecatelja i, što je najvažnije, na 1. mjesto u svojoj starosnoj kategoriji M35.

No, ono što je najvažnije, ovim se rezultatom kvalificirao na Ironman 70.3 Svjetsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Finskoj.

– Što se tiče same utrke, sve sam triatlon discipline odradio veoma solidno. S plivanjem sam, kao i na zadnjem srednje dugom triatlonu, poprilično zadovoljan – prosječni tempo od 1:37 min. na 100 metara, iako je to još uvijek relativno sporo, je moj osobni rekord. Staza za bicikl je bila gotovo savršena – kapa do poda organizatorima koji su uspjeli kompletno zatvoriti autocestu gdje se odvijala većina biciklističkog segmenta. Bicikl sam većinom odradio u manjoj skupini, pazio sam na watte, i cilj mi je bio samo držati se kolege za kojeg znam da je vrhunski biciklist. Kad smo došli na polumaraton, moram priznati da sam se od prvog koraka jako dobro osjećao, i samo sam počeo prolaziti „uber akvabajkere“ te ukupno imao treće najbrže vrijeme trčanja (1:17:25) – prepričao nam je Škrinjarić.

Njegove klupske kolege, Berislav Devčić, nastupio je na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u cestovnom hodanju od 20 kilometra te zauzeo ukupno 4. mjesto s vremenom 2:23:34. Nedjeljko Babić je nastupio na utrci od 6 km u sklopu 1. Vatrogasne utrke Bedenec te zauzeo isto tako 4. mjesto s vremenom 29:41.

– Ujedno je to posljednja utrka koja se boduje za našu vatrogasnu ligu 2022. Al bar smo kao postrojba ekipno zauzeli 3. mjesto – istaknuo je Babić.

The post Bruno Škrinjarić gorički predstavnik na Svjetskom prvenstvu u poluIronmanu u Finskoj appeared first on cityportal.hr.