Prijava

Vaša prijava

Tata Mata i spasitelj Mitar za pobjedu: Gorica u 93. prošla Dubravu u Kupu

['HNK GORICA', 'hotnews', 'josip mitrović', 'Kup Hrvatske', 'matthew steenvoorden']

Rana je to faza natjecanja u Kupu, s druge strane bio je drugoligaš, ali situacija je takva da je trener Igor Angelovski na Dubravu poslao sve najbolje što je u ovom trenutku imao na raspolaganju. Silno je želio tu svoju prvu pobjedu na klupi Gorice, ali i dozu sigurnosti i samopouzdanja za svoje igrače, koji su zadnji put u službenoj utakmici slavili još tamo u petom kolu protiv Lokomotive…

Međutim, krenulo je po najgorem mogućem scenariju. Sunce je obasjalo igralište na Kustošiji, gdje Dubrava igra svoje domaće utakmice, teško je bilo utakmicu i pratiti, a da nije lako ni akterima utakmice doznali smo već u prvom napadu na utakmici. Mladi Kinez Jia Boyan dobio je loptu na lijevoj strani, uputio oštar udarac i iznenadio Ivana Banića. Zasmetalo mu je sunce, udarac je bio neugodan, iznimno precizan, a Gorica je otišla u brzi minus.

Nervoza se, naravno, odmah rodila, jer ove sezone doista sve ide naopako, a tako je krenulo i ovdje. Srećom, već do kraja poluvremena, dobrog i sadržajnog, uspjela je Gorica preokrenuti. Prvo je u 28. minuti Matuš Vojtko probio lijevu stranu, poslao loptu u sredinu, a tamo je golgeterski reagirao Nikola Vujnović i izjednačio. U nadoknadi prvog dijela stigao je i drugi gol, i to nakon prekida, odnosno kornera. Najviše je skočio Matthew Steenvoorden, pogodio glavom i proslavio gol koji će pamtiti. Naime, u utorak ujutro postao je otac, unatoč izgubljenoj noći je zaigrao i – pogodio. Momak kojeg zovu Mata postao je tako Tata Mata…

Dobra i neugodna bila je Dubrava i u drugom poluvremenu, dok je Gorica djelovala nekako uspavano i usporeno. Unatoč tome, držao je prvoligaš prednost kontra drugoligaša punih pola sata, sve dok u 75. minuti Petriško nije pogodio nakon odbijanaca u kaznenom prostoru i dodao još pokoju boru na čelo trenera Angelovskog. Nešto više od 15 minuta ostalo je Gorici da izbjegne produžetke i dodatnu dramu, koje je na kraju bilo sasvim dovoljno.

U 88. minuti Dubrava je, naime, pogodila prečku, duboko su uzdahnuli svi Goričani na terenu i tribinama, da bi u posljednjim sekundama karta pala na goričku stranu. Opet prekid, opet visoka lopta, koju je Krešo Krizmanić prenio, a Josip Mitrović glavom poslao u mrežu za veliko slavlje. Samo nekoliko trenutaka kasnije neuvjerljivi sudac Kulušić označio je kraj i trener Angelovski mogao je konačno pobjednički stisnuti šake.

Četiri dana ima će tako Goričani do novog izazova, u ovom trenutku i puno važnijeg. U subotu od 15 sati na redu je gostovanje kod Lokomotive, koja je također u lošem nizu, koja je jedini protivnik kojeg je Gorica ove sezone pobijedila u prvenstvu… Valjda će sad, konačno, stvari krenuti u pravom smjeru.

The post Tata Mata i spasitelj Mitar za pobjedu: Gorica u 93. prošla Dubravu u Kupu appeared first on cityportal.hr.