Prijava

Vaša prijava

Raspucana nogometna jesen u Mraclinu: Čak petorica prvi strijelci lige!

['hotnews', 'Igor Hajduk', 'najbolji strijelac', 'nk mraclin']

Trećina sezone u rangu koji se službeno i nezgrapno zove “4. NL Središte Zagreb Podskupina B”, a skraćeno “peta liga”, ostala je iza nas. Deset kola je odigrano, a tri naša, turopoljska kluba guraju dobro, vrlo dobro i – odlično.

Jelačić iz Vukovine, koji je u ovu ligu uskočio u posljednji trenutak, završio je fazu prilagodbe na viši rang i ustabilio se u sredini tablice, na devetome mjestu, s 13 osvojenih bodova. Uz 11 postignutih i 20 primljenih golova.

Taj posljednji podatak posebno je važan kad se uspoređuje s preostala dva naša predstavnika. Gradići su, naime, drugi u ligi po broju primljenih golova, njih samo osam, a ispred njih je jedino – Mraclin. Koji ih je primio sedam u deset utakmica.

Gradići s novim trenerom Igorom Čagaljem, inače, guraju jako dobro, drže peto mjesto, uz samo dva poraza u deset utakmica, od kojih se jedan dogodio u Mraclinu. Istovremeno, Gradići su zabili 12 golova, što je bilo dovoljno za dolazak u aktualni vodeći Top 5.

Mraclin je, kao šlag na kraju ovog kratkog pregleda, drugi na tablici. Četiri boda kasne Mraclinci za vodećom Zelinom, ali učinak od šest pobjeda, tri remija i jednog poraza može se slobodno nazvati – sjajnim!

Odlazak omiljenog trenera Damira Milanovića brzo je preboljen, klik s novim trenerom Marijanom Dužićem dogodio se u roku odmah, a i pojačanja u pogođena. Budući da je novog trenera i nove igrače dočekala stara, uigrana okosnica momčadi, ovakve partije dolaze kao logična posljedica.

Uz to što najmanje primaju, Mraclinci imaju i drugi napad lige, koji je zabio 20 komada u prvih deset kola. Bolja je samo vodeća Zelina s 23, ali Mraclin zato ima najboljeg strijelca lige. Pogađate, riječ je o dobrom starom Igoru Hajduku, ali daleko od toga da je Zigi jedini igrač Mraclina na vrhu liste strijelaca.

“Možemo sa zadovoljstvom reći da smo ove polusezone izrazito raspucani i prema statističkim podacima iz sustava Comet naš klub za sada ima najbolje strijelce u kategorijama seniora, pionira, limača i prstića”, pohvalili su se iz NK Mraclina na Facebooku, pa krenuli u nabrajanje.

Dakle, Igor Hajduk je s osam golova najbolji strijelac lige, a prvi sljedeći Mraclinac je Josip Jurič, koji je pogađao četiri puta. Kod juniora nema najboljeg strijelca lige, a najbolji u klubu su Ivan Lučan i Mihovil Vili Sever sa po tri pogotka.

nk mraclin prstici

Kod pionira vodeći strijelac lige je Nikola Kos, koji je utrpao već 13 golova, a prati do njega je Dominik Rupčić sa šest. Kod limača Mraclin ima čak dva vodeća strijelca lige, budući da vrh dijele Ivan Kos i Noa Vodopić sa po deset golova. U stopu ih prate Gabriel Martić s devet i Noa Kumic sa sedam. Kod prstića vodeći strijelac lige je Andrej Pšag sa 12 golova, a prate ga Lovro Kos i Matej Kos sa po pet pogodaka.

Lijepa mraclinska nogometna jesen, nema što…

The post Raspucana nogometna jesen u Mraclinu: Čak petorica prvi strijelci lige! appeared first on cityportal.hr.


Idućeg tjedna nova prilika za dobrovoljno darivanje krvi

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva