Prijava

Vaša prijava

Spars za spas: Košarkaši na Zlatiboru traže prekid crnog niza

['aba 2 liga', 'hotnews', 'kk gorica', 'vladimir krstić']

Četiri dana nakon prvog ozbiljnog posrtaja ove sezone, nakon ružnog poraza od Šibenke (77-100) u utakmici u kojoj su košarkaši Gorice u jednom trenutku bili i na 32 koša zaostatka, došlo je vrijeme za prvi regionalni izazov. I za dokazivanje kako je slaba partija protiv Šibenke bila slučajnost, loš dan…

Protivnik je djelovao idealno, u prvoj utakmici prvog balona ABA 2 lige na Zlatiboru naše su košarkaše čekale Vrijednosnice Osijek, klub koji je ove sezone neobičan hibrid hrvatskog drugoligaša i člana drugog ranga regionalne košarke. Slagali su Osječani momčad upravo za ABA 2 ligu, složili je tako da bi se realno trebali prošetati do povratka u Premijer ligu, ali ipak po mjeri Gorice, kluba koji je već godinama u samom vrhu hrvatske košarke.

Međutim, Gorica ponovno nije odigrala utakmicu za pamćenje. I izgubila 77-73. Prvo poluvrijeme bilo je bolje, vodili su Goričani sedam razlike na polovici utakmice, ali treća četvrtina donijela je potop. Osijek je taj dio igre dobio 25-11, Gorica je nakon toga mogla izboriti jedino dramatičnu završnicu. U kojoj nije izdržala. Nije bilo rješenja za Tihomira Vranješa i Christiana Bradforda, koji su zabili 55 od osječkih 77 koševa, uključujući i presudne u završnici.

– Moramo čestitati protivniku, odigrali su pametnije od nas u završnici, a mi smo utakmicu izgubili kroz treću četvrtinu, pogotovo na njezinu početku. Upozoravao sam igrače na poluvremenu da prednost od sedam koševa razlike treba što duže čuvati, a umjesto toga su se oni ekspresno vratili i otišli na sedam, osam koševa viška. Uspjeli smo se vratiti iz toga, ali u završnici nismo bili pravi. Promašili smo neke otvorene šuteve, a tako je teško dobiti utakmicu. Osijek je pogađao bacanja i na kraju zasluženo dobio – govorio je nakon utakmice Vladimir Krstić.

Svoj mandat na klupi Gorice otvorio je pobjedom protiv Zaboka, pa povezao tri poraza, od Alkara, Šibenke i sad Vrijednosnica Osijek. Nova prilika za drugu pobjedu stiže vrlo brzo, u petak u 18 sati počet će druga i posljednja utakmica Gorice na ovom balonu, okršaj sa sarajevskim Sparsom, koji je poražen -19 od Krke u utorak.

The post Spars za spas: Košarkaši na Zlatiboru traže prekid crnog niza appeared first on cityportal.hr.


Organizacijom vremena do ostvarivanja ciljeva

Hribarova Filmska družina dobila novčana sredstva