Prijava

Vaša prijava

Mensur Mujdža novi trener Gorice: Igrao Svjetsko, čuvao Messija, pa odgajao klince…

['HNK GORICA', 'hotnews', 'igor angelovski', 'mensur mujdža']

U službenoj objavi rastanka s Igorom Angelovskim, iz HNK Gorice su najavili kako će “ime novog trenera biti poznato do ponedjeljka”, ali nismo dočekali ni nedjelju, a poznato je tko će naslijediti Makedonca. Novi trener Gorice postao je Mensur Mujdža, dosadašnji trener juniorske momčadi, koju je preuzeo uoči ove sezone.

“Nakon prekida suradnje s Igorom Angelovskim, predsjednik Nenad Črnko donio je odluku da će do kraja polusezone momčad voditi Mensur Mujdža, dosadašnji trener juniora Gorice.

– Nakon razgovora s predsjednikom Črnkom dogovorili smo da preuzmem momčad u preostale dvije utakmice. S moje strane nije bilo nikakve dileme i s velikom motivacijom preuzimam ovaj zadatak – rekao je Mujdža.

Goricu do kraja prvog dijela prvenstva očekuju još dvije utakmice, gostovanje kod Šibenika u osmini finala Kupa već u srijedu te prvenstvena utakmica protiv Varaždina koja će se igrati u nedjelju na domaćem terenu.

– Trebaju nam bodovi u prvenstvu, a naravno da nam je važna i utakmica u Kupu za prolazak u daljnju fazu natjecanja. Maksimalno ćemo pokušati skupiti svaku snagu koja trenutno postoji u igračima da izvučemo do kraja ovu polusezonu u pozitivnom smjeru”, navedeno je u klupskoj objavi.

Mujdža je već nekoliko godina dio omladinske škole Gorice, prošle sezone vodio je juniore II, praktički momčad koju je ove sezone imao u rukama, i gurao je jako dobro. Sad će, na najmanje dvije utakmice, voditi seniore.

Što će biti nakon toga, ostaje da vidimo, a zasad valja reći i nekoliko riječi o 38-godišnjaku kojem će, daj Bože, ove dvije utakmici biti dovoljne da uvjeri predsjednika da je on – taj.

Mujdža je, inače, Zagrepčanin, dijete NK Zagreba, u kojem je nogometno i odrastao, a usput igrao i za mlađe selekcije hrvatske reprezentacije, zaključno s U-21. Međutim, odlaskom u Freiburg, nakon šest godina u Zagrebu, došao je poziv iz reprezentacije BiH i Muki je prihvatio.

Sedam godina proveo je Mujdža u Njemačkoj, svih sedam u Freiburgu, od toga šest u Bundesligi. Usput je skupio i 37 nastupa u dresu “zmajeva”, uključujući i one na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. Kao što svjedoči i gornja fotografija, čuvao je i tipove kao što je, recimo, Leo Messi…

Trenerski, Mujdži je relativno rano u karijeri stigla prilika u najvišem razredu hrvatskog nogometa, no bez obzira na ishod ove priče, riječ je o mladom stručnjaku u kojeg se isplati vjerovati…

The post Mensur Mujdža novi trener Gorice: Igrao Svjetsko, čuvao Messija, pa odgajao klince… appeared first on cityportal.hr.