Prijava

Vaša prijava

Nakon Češke, rukometaši idu u – Slovačku! ‘Dobri su, bez poraza, ali može se i to…’

['europski kup', 'hotnews', 'hrk gorica', 'Považská Bystrica']

Tri dana nakon što su ispisali klupsku povijest prolaskom 2. kola Europskog kupa, u dvije utakmice za pamćenje protiv Sokola iz češkog mjestašca Nove Veseli, rukometaši Gorice doznali su protivnika u sljedećoj rundi. Autobus s goričkom delegacijom ovoga će se puta zaputiti prema slovačkom mjestašcu Považská Bystrica.

Ponovno će voditi preko Maribora, Graza i Bratislave, a put će trajati otprilike jednako kao i onaj u prethodnom europskom izazovu; putuje se 600 kilometara od kuće, a predviđeni termin je 3. prosinca. Uzvratna utakmica igrat će se u Velikoj Gorici 11. prosinca, ponovno u “bakariću”, za pretpostaviti je da će to opet biti u sjajnoj atmosferi…

– Nisam siguran da možemo biti zadovoljni, ali pitanje je ima li ovdje uopće slabih protivnika. Kao što vidimo po tablici slovačkog prvenstva, uvjerljivo su prvi sa svih devet pobjeda, u prošloj rundi izbacili su Izviđač, a to puno govori… Nismo zasad dobili puno informacija, ali vjerujem da se radi o protivniku koji zaslužuje svaki respekt, ali s kojim se da igrati – kaže trener Gorice Andrija Nikolić.

MŠK Považská Bystrica triput je bila prvak Slovačke, posljednji put 2006. godine, ali sve govori da ove sezone žele vratiti titulu u svoje ruke. U svom sastavu nemaju stranaca, isključivo slovačke igrače čija imena neće zazvučati poznato, ali dostupne informacije kažu da je riječ o ozbiljnoj momčadi, s jako dobrim golmanom.

– Pripremit ćemo se za te utakmice najbolje što možemo, napraviti sve da se prikažemo u što boljem izdanju, a imamo i dovoljno vremena da njih dobro upoznamo. Bitno je samo da nas zdravlje posluži, da budemo što kompletniji i vjerujem da ćemo u tom slučaju imati šansu – govori trener Nikolić.

U međuvremenu, Goričani će odraditi još četiri utakmice domaćeg prvenstva, i to vrlo zahtjevne. Već u srijedu idu na gostovanje kod Kaštela, pa u nedjelju (18 sati) u grad dolazi Nexe, a onda se vežu još dva gostovanja, kod Metkovića pa kod Varaždina. Vrlo, vrlo zahtjevno.

Čekaju se i vijesti o ozljedi Mateja Svržnjaka, koliko je ozbiljna i opasna, jer riječ je o ranije operiranom koljenu…

The post Nakon Češke, rukometaši idu u – Slovačku! ‘Dobri su, bez poraza, ali može se i to…’ appeared first on cityportal.hr.