Prijava

Vaša prijava

Pariško zlato za Saru Habijančić iz TKD Velika Gorica

['Pariz', 'Sara Habijančić', 'taekwondo klub velika gorica']

Sara Habijančić iz Taekwondo kluba Velika Gorica predstavljala je naš grad u Parizu na G2/E2 French open 2022. turniru iz serije Grand prix turnira koji se boduju za WT rang listu. Na natjecanju je sudjelovalo više od 900 natjecatelja iz 35 zemalja svijeta.

– Sara se na ovom turniru natjecala u kategoriji juniorki -59 kilograma i bila je izvrsna i ovaj put otišla do kraja i osvojila zlatnu medalju. Redom je pobjeđivala predstavnice Nizozemske, Velike Britanije dva puta i u finalu predstavnicu iz Koreje. Na ovom izvrsnom pohodu u borbi za medalju savladala je predstavnicu iz Velike Britanije, inače aktualnu viceprvakinju Svijeta u njenoj kategoriji. U finalu je pak pobijedila predstavnicu iz Koreje i tako joj uzvratila za poraz u borbi za medalju od prije tjedan dana sa turnira u Bosni i Hercegovini – istaknuli su iz kluba.

Ovo je Sari osma medalja sa prestižnih G2 turnira koje je odradila u Belgiji, Austriji, Luksemburgu, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini(bez medalje) i Francuskoj te osvojila zlato, pet srebra i dvije bronce.

– S ovom zlatnom medaljom i novih 20 bodova Sara će završiti 2022. godinu na nestvarnom 2. mjestu u kategoriji juniorki -59kg na WT rang listi te tako na najbolji način zaokružiti svoj ciklus u juniorskoj konkurenciji jer od 2023.godine Sara se okreće seniorskim natjecanjima i novim izazovima koji su ispred nje – dodaju iz kluba.

The post Pariško zlato za Saru Habijančić iz TKD Velika Gorica appeared first on cityportal.hr.