Prijava

Vaša prijava

Sportska srijeda u Gorici: Dvije dvorane, dva sporta, dva velika izazova…

['hotnews', 'hrk gorica', 'kk gorica']

Kišna, siva i tmurna srijeda u gradu, dan koji te nekako natjera na letargiju, pokušat će “izvući” vrlo aktivna sportska večer u našim dvoranama. Koja će ponuditi odmor od nogometa, kojim smo se posljednjih dana predozirali, ali i priliku da naša dva kluba naprave velik korak prema naprijed kad je riječ o aktualnom trenutku…

Sportski program srijedom počet će u 19 sati u “bakariću”, odnosno u dvorani srednjih škola, u kojoj će rukometaši ugostiti Dubravu.

– Stiže nam dobro poznat i nimalo lagan protivnik, zato se nadamo značajnoj podršci s tribina – poručuju iz našeg rukometnoga kluba, kojem su se stvari malo zakomplicirale u posljednje vrijeme.

Donedavno su rukometaši igrali gotovo savršenu sezonu, skupljali bodove na domaćim terenima i preskočili prvu europsku prepreku, a onda je došlo do manjih problema, jer Goričani su povezali tri utakmice u kojima su uzeli ukupno jedan bod. Poraz od Nexea mogao se očekivati, iako je bio ipak malo preuvjerljiv, bod u Metkoviću označen je kao uspjeh, jer tamo samo rijetki prolaze neokrznuti, no poraz u Varaždinu za vikend ipak je bio malo iznenađenje.

– Nismo bili pravi, pogotovo u obrani. Primiti 39 golova od Varaždina ipak je previše – konstatirao je trener Gorice Andrija Nikolić, koji je i uoči ovog niza izazova znao da neće biti nimalo lako.

Pogotovo s obzirom na to da je Dominik Gal otišao iz kluba, prije njega i Fran Tomašić, ali i s obzirom na to da je Matej Svržnjak ozlijeđen. Uzmemo li u obzir sve te okolnosti, i ne mora čuditi previše to što je Gorica s drugog mjesta na tablici pala na četvrto. Doduše, ima 13 bodova, jednako kao i Rudar i Dubrava, a netko iz tog trojca neće pronaći mjesto u Ligi za prvaka. I zato je Dubrava u srijedu u 19 sati u “bakariću” posebno važna utakmica.

– Oni su u dobrom trenutku, u nekoj vrsti naleta, izgubili su od Nexea samo jedan razlike, tako da nas sigurno čeka teška utakmica. To je mlada, potentna momčad koja puno trči, ali ja svejedno vjerujem da ćemo pokazati da smo bolji – optimističan je trener Nikolić.

Ova će utakmica, osim zbog bodova, biti važna i kao posljednja priprema za novi europski izazov, koji Goričane čeka u subotu u Slovačkoj. Tjedan dana poslije uzvrat će se igrati doma, i to baš u “bakariću”, koji je u Europi gorički domaći teren…

hrk gorica 44

Sat vremena nakon rukometaša, od 20 sati, nekoliko stotina metara dalje, u Gradskoj dvorani, kreće i košarkaši ogled od posebne važnosti. Nakon tri poraza na sarajevskom balonu ABA 2 lige, nakon 12 uzastopnih poraza u sezoni iz noćnih mora, košarkaši Gorice dočekuju Cedevitu Junior s bivšim izbornikom Damirom Mulaomerovićem na klupi.

– Cedevita je zadnje dvije utakmice relativno lako pobijedila, što pokazuje da su u uzlaznoj putanji. Očekuje nas još jedna teška utakmica, pogotovo zato što ne znamo u kakvom ćemo sastavu nastupiti. No, bez obzira na sastav, nadam se da ćemo odigrati na nivou kao i protiv Pelistera u našoj zadnjoj utakmici u ABA 2 ligi u nedjelju – kazao je trener Braslav Turić.

Košarkaši su u situaciji da im je svaka sljedeća utakmica iznimno teška, pogotovo je tako kad u grad stiže protivnik kvalitetan poput ovog današnjeg, ali nema sumnje da će napraviti sve da negativan niz konačno završi.

– Moramo se postaviti kao ekipa koja vodi tempo igre i uz pravu energiju, na domaćem terenu, uz svoje navijače, pokušati doći do pobjede – govori Frano Miloloža, mladi Goričanin u sastavu Gorice, koji je u tom posljednjem ogledu s Pelisterom pokazao da se na njega itekako može računati.

Kao što se i Gorica, nadamo se, ove večeri pokazati da možemo zaustaviti negativan trend.

A svim ljubiteljima sporta u Velikoj Gorici preostaje jedino odabrati gdje provesti hladnu i sivu večer usred tjedna. U odmoru od nogometa, uz rukomet i/ili košarku…

The post Sportska srijeda u Gorici: Dvije dvorane, dva sporta, dva velika izazova… appeared first on cityportal.hr.