Prijava

Vaša prijava

Poraz koji se može nadoknaditi: Goričani na minus pet u Slovačkoj

['hotnews', 'hrk gorica', 'povszka bystrica']

Druga postaja ovosezonskog europskog puta rukometaša Gorice vodila je prema Slovačkoj, u Povazsku Bystricu, na megdan ozbiljnoj momčadi, koja je u prethodnoj rundi iz natjecanja izbacila Izviđač iz Ljubuškog… S druge strane, Gorica je 3. kolo Europskog kupa dočekala u neugodnom nizu od četiri utakmice bez pobjede, u koji su se smjestila tri poraza, a u međuvremenu se i ozljedio Matej Svržnjak, otišao Dominik Gal, ranije i Fran Tomašić.

Zbog svega toga, prema Slovačkoj se otišlo u tišini, skromno i s nadom da se može parirati vodećoj momčadi slovačkog prvenstva, koja je u domaćoj ligi dobila svih 11 utakmica ove sezone. I uspjela je u tome Gorica, odigrali su pristojnu utakmicu i porazom 29-24 ostavili živom nadu da se u uzvratu može napraviti preokret. Iako, pred Goričanima je opasno težak posao.

Nakon dvije minute i 24 sekunde domaći je sastav poveo 2-1 i u prednosti ostao sve do kraja. U 13. minuti Slovaci su otišli na plus 4, ali do poluvremena je uspjela Gorica ostati u utakmici i na odmor otići s 13-10. Već u 37. minuti prvi put je bilo i pet razlike za domaći sastav, koji je dominirao sve do kraja. Tri minute prije kraja bilo je i ogromnih sedam golova minusa (28-21), ali Cikatić, Malin i Franković uspjeli su poništiti dio od toga…

Sve u svemu, Gorica ima posla sa jako dobrim protivnikom i u uzvratu će joj, objektivno, trebati savršena utakmica da bi anulirala ovu prednost Povazske Bystrice. Na kraj Rok Malin sa šest golova, po četiri su dodali Kajo Cikatić i Jakov Dujić, tri kapetan Hrvoje Ceković, a golman Sladoljev skupio je šest obrana.

Imat će sad Goričani šest dana za pripremu za uzvrat, trener Andrija Nikolić pokušat će smisliti i provesti plan za preokret, a u tome će mu, sigurni smo, pomoći i tribine “bakarića”. U prethodnom europskom ogledu publika je napravila atmosferu kakva se u goričkim dvoranama dugo ne pamti, a ovoga puta pomoć će biti još potrebnija. I, ostaje za vjerovati, dovoljno snažna da pogura do novog velikog uspjeha goričkog rukometa.

The post Poraz koji se može nadoknaditi: Goričani na minus pet u Slovačkoj appeared first on cityportal.hr.