Prijava

Vaša prijava

Bronca iz Samobora za Franku Jerkin iz Karate kluba Centar

[]

Dobre rezultate na Gran prix Croatia u Samoboru, koji je održan ovog vikenda, ostvarila je Franka Jerkin iz Karate klub Centar. Na ovom najvećem turniru u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, a koji je okupio oko 1800 natjecatelja iz 25 država, ovaj gorički klub predstavljalo je dvoje karatista.

Franka je nastupila u uzrastu 11/12 godina -39kg i nakon 5 teških borbi osvojila je 3. mjesto.

– Na svom putu do medalje Franka pobjeđuje natjecateljice iz Hrvatske, Francuske, Ukrajine i BiH, a izgubila je samo u polufinalnom meču od predstavnice Slovenije. Uz svoju uzrasnu kategoriju Franka je nastupila i u starijoj, djevojčica 13-14 godina -44kg, no nije više imala snage za bolji rezultat – istaknuli su iz kluba te dodali kako je na turniru uz Franku nastupio i Antonio Brletić koji je aktualni prvak Hrvatske u svom uzrastu u 2022. godini.

Foto: Karate klub Centar

– Antonio je nastupio u uzrastu 13-14 godina -44kg, ali nažalost svoj nastup završava u 2. kolu. U prvoj borbi pobjeđuje natjecatelja iz Ukrajine, dok je u drugoj borbi izgubio od Slovaka. Nakon što je i Slovak poražen, Antonio je tu izgubio nadu za repasažom i broncom – kažu iz Karate kluba Centar koji su ponosni na Franku i Antonia, svoje dvije najveće nade kluba.

–  Godina je tek počela i nadamo se velikim uspjesima kluba do kraja ove sezone – poručuju.

Ova objava Bronca iz Samobora za Franku Jerkin iz Karate kluba Centar se prvi puta pojavila na cityportal.hr.