Prijava

Vaša prijava

Sopić: Ova će utakmica mnogo toga reći i o Šibeniku i o Gorici

[]

Odbrojavanje do Šibenika ulazi u svoju posljednju fazu, utakmica sezone sve je bliže, dan ranije preostalo je samo odraditi posljednji trening, potrpati stvari i sjesti u autobus koji vodi prema jugu, prema 350 kilometara udaljenom Krešimirovu gradu.

U petak od 18 sati kreće utakmica koja donosi, ili u lošijem scenariju odnosi, puno više od tri boda.

– Naravno, kad smo u situaciji da smo u direktnoj borbi za opstanak mi i Šibenik, ovo je utakmica koja će mnogo toga reći i o nama i o njima. Čeka nas jako zahtjevna utakmica i protivnik koji je u jako dobroj formi, momčad koja je dvaput pobijedila Dinamo u posljednjem razdoblju, koja je izborila finale Kupa… Pobijedili su nas kod kuće 0-3, u jednoj ludoj utakmici, i nadam se da ćemo ovoga puta otići na Šubićevac i odigrati jednu dobru utakmicu. I polučiti dobar rezultat – kaže trener Gorice Željko Sopić u iščekivanju utakmice u kojoj će njegova momčad imati priliku potpuno oživjeti šanse za spas.

Pritom, naravno, nitko ne očekuje ništa drugo osim teške, krvave borbe na travnjaku.

– U našoj ligi nitko ne može reći da je protiv nekoga izraziti favorit. Sve su te utakmice na 50-50, presuđuje tko je raspoloženiji u tom trenutku, a to očekujem i od utakmice u Šibeniku. Mi smo se dobro pripremili i vjerujem da ćemo Šubićevac napustiti uzdignute glave – optimističan je Sopić, bez obzira na sve probleme koji postoje u danima uoči Dana D.

U pobjedi protiv Osijeka zbog ozljede je izašao kapetan Mrzljak, još je nekoliko načetih, ali ovo je utakmica zbog koje se isplati stisnuti zube.

– Da, imamo nekih unutarnjih problema, ali o tome tko će, što će i kako će, odlučit ćemo nakon posljednjeg treninga. Za sad mogu reći da sam zadovoljan kako dečki rade na treninzima i nadam se da ćemo biti što je moguće kompletniji za Šibenik – zaključio je strateg Gorice.

Trebat će svakako posebna doza energije za izvući bodove sa Šubićevca. Pogotovo s obzirom na vremensku prognozu, koja kaže da će padati kao iz kabla, da će puhati…

– Znate kako se kaže, kako nama, tako i njima… Morat ćemo se prilagoditi, nadam se samo da ćemo se prilagoditi bolje nego oni – prenosi stav svlačionice Momčilo Raspopović.

– Podignuli smo se u svakom smislu, naravno da je i atmosfera u svlačionici bolja nakon niza od sedam utakmica sa samo jednim porazom i četiri pobjede. Moramo biti zadovoljni zbog toga, ali na nama je da u tom ritmu i nastavimo, počevši od Šubićevca – dodao je Momo.

Neka tako i bude…

Ova objava Sopić: Ova će utakmica mnogo toga reći i o Šibeniku i o Gorici se prvi puta pojavila na cityportal.hr.