Prijava

Vaša prijava

Čudesan dan na Šubićevcu! Gorica potukla Šibenik do nogu i došla na -1

[]

Čisti užitak! Nakon svega što se događalo ove sezone u svijetu nogometaša Gorice, nakon svega što su uz njih prolazili navijači, svi oni kojima je stalo do toga da jedna fantastična sportska priča u našem gradu potraje i dalje, pratiti utakmicu u Šibeniku u petak poslijepodne bilo je baš to. Čisti užitak, jer na Šubićevcu se dogodila gorička nogometna rapsodija!

Bila je to, bez ikakvog skrivanja ili filozofiranja, “biti ili ne biti” utakmica. Često se u sportskoj terminologiji razbacujemo terminima kao što su “povijesna” ili “sudbonosna”, ali utakmica u Šibeniku za Goricu je bila upravo takva. Ili ćeš dobiti ili te više neće biti u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Situacije su to u kojima često igračima noge budu sputane, izvedba daleko od idealne, no ova momčad još je jedanput pokazala da je drukčija. Gorica se nije uplašila prilike da se vrati u život, da se potpuno priključi Šibeniku, i odigrala je briljantnu utakmicu.

Pogotovo se to odnosi na otvaranje utakmice, u kojem se možda očekivalo određeno kalkuliranje, ispipavanje protivnike, ali nema toga kod ove Gorice, nema toga kod Željka Sopića! Juriš je krenuo od prve minute, Gorica je igrala tečno, konkretno, okomito, a tim je stilom – šamarala Šibenčane. Ludilo je krenulo u osmoj minuti, pogodio je Toni Fruk, nastavljena je pet minuta poslije golom Merveila Ndockyta, da bi deset minuta iz najljepše bajke zaključio Fruk svojim drugim golom, iz slobodnjaka, u 18. minuti.

Šibenčani su se međusobno pogledavali, kao da su jedan kod drugoga tražili objašnjenje za ono što se događa, a Goričani su slavili. Prvi put, pa drugi, pa onda i treći… Zajedno sa skupinom svojih navijača, već dobro poznatog društva koje je tu u dobru i u zlu. Nakon svog tog zla koje su proživjeli i ispratili ove sezone, zaslužili su ove trenutke radosti, veselja, trijumfa koji otvara vrata spasa.

Izgubila je Gorica od Šibenika na domaćem terenu 0-3 u posljednjem međusobnom ogledu, nitko nije ni pomišljao da će doći u šansu taj minus nadoknaditi i poništiti ovog čarobnog petka, ali u završnici poluvremena dogodilo se i to. Fantastični Slavko Bralić došao je na prekid, kojeg je maestralno izveo Jurica Pršir, i u 41. minuti Gorica je imala ogromnih, nestvarnih 0-4!

Istraumatizirani sezonom poput ove, unatoč gigantskoj prednosti, strepili smo do kraja. Međutim, ovo nije bio jedan od takvih dana. Vjerujući u tezu da se omjer sreće i nesreće, sretnih i nesretnih okolnosti, u jednoj prosječnoj nogometnoj sezoni uvijek otprilike iznivelira, čekali smo da se stvari konačno okrenu, jer u mjesecima iza nas uporno su išle kontra Gorice. Ali dočekali smo i to….

Dočekali smo dan da se lopte krenu odbijati i našim igračima, da ne odu uvijek baš tamo da ne treba. Ovoga puta, recimo, dogodi se da Bralić puca, Fruk naleti na odbijanac. Dogodi se i da Ndockyt u svom 68. nastupu u HNL-u dođe do prvog pogotka (?!). Dogodi se i to da protivnik pogodi prečku, da Banić iščupa kad je najteže, da nikoga lopta ne pogodi u ruku, za neki glupi penal.

A kad je tako, dobiješ utakmicu za povijest. U kojoj je Gorica u nastavku čuvala svoju prednost, ali i uspjela zabiti peti gol. Ponovno je kombinacija bila ista kao kod četvrtoga gola, Pršir je iz slobodnjaka opet majstorski naciljao Bralića, ovaj opet zabio, ali sve je poništeno zbog zaleđa u kojem je bio – Štiglec. Koji je, glasila je presuda nakon pregleda VAR-a, utjecao na igru.

Šibenik je pokušavao učiniti sve da dođe barem do počasnog pogotka, pritisak je na trenutke bio i prilično snažan, no bila je to i prilika da ova Gorica još jedanput pokaže u kakvu je momčad izrasla. Momčad s velikim M.

Uzeli su Goričani vrijedne bodove, primaknuli se Šibeniku na jedan bod, a do kraja je sedam kola. I, naravno, ništa još nije gotovo. Uostalom, Gorica je i dalje posljednja na tablici, nema prostora ni za trenutak opuštanja. Ok, trebat će ovo proslaviti, dati si mrvicu oduška, ali onda i odmah krenuti dalje. Po nove bodove, po spas.

Ova momčad to je zaslužila!

Ova objava Čudesan dan na Šubićevcu! Gorica potukla Šibenik do nogu i došla na -1 se prvi puta pojavila na cityportal.hr.