Prijava

Vaša prijava

Uspješan mjesec izs Taekwondo kluba, Sara Habijančić osvojila prve bodove na svjetskoj rang listi

[]

– Naporan, težak i iscrpljujući ritam odrađenih turnira u posljednjih mjesec i pol dana je iza nas. Odradili smo 8 turnira sa svim našim uzrastima, od mlađih kadeta do seniora. Putovali smo i predstavljali naš grad od Zagreba, Rugvice, Zaprešića, preko Splita, Knina, sve do Slovenije, Belgije i Španjolske – kazao je Igor Matić, predsjednik Taekwondo kluba Velika Gorica opisujući posljednji mjesec dana rada svog kluba.

Prošle godine juniorka Sara Habijančić na godišnjoj WTE rang listi zauzela je izvrsno 2. mjesto, a ove je godine ušla u seniorsku konkurenciju. Prvi svoj veliki ispit u seniorskoj konkurenciji imala je na G1 Slovenia openu krajem veljače u Ljubljani.

– S obzirom da je od ove godine seniorka, Sara u seniorske turnire ulazi bez osvojenih bodova na WT(svjetskoj seniorskoj) rang listi, a to znači i teži put u ždrijebu turnira. Kako nas Sara uvijek razveseli sa svojim nastupima tako je i svoj prvi seniorski turnir odlično odradila. U Sloveniji je osvojila 9. mjesto i svoje prve bodove na WT rang listi. U osmini finala je izgubila od predstavnice iz Belgije koja je trenutno na 10. mjestu svjetske rang liste rezultatom 2:1 u rundama – objasnio je Matić.

Drugi nastup Sara je imala na G2 Belgian openu. U Sarinoj kategoriji -57kg ukupno je bilo prijavljeno 43 sportašice. Kako je Sara sa 9. mjestom u Sloveniji osvojila vrijedne bodove na ovom turniru je preskočila prvo pretkolo te je odmah bila u 1. kolu, koje je uspješno preskočila pobijedivši predstavnicu iz Španjolske. U drugom kolu Saru je čekala aktualna viceprvakinja svijeta i treća sa Olimpijskih igara iz Tokia. Sara se izvrsno držala, povela je sa 1:0 u rundama, ali iskusna predstavnica iz Taipeia je uspjela preokrenuti rezultat i pobijediti sa 2:1. Sara je ovdje ponovila uspjeh iz Slovenije osvojivši 9. mjesto i opet nove bodove na WT rang listi. Trenutno je u svojoj kategoriji 6. na WT rang listi.

Sredinom travnja mjeseca Sara je nastupila i na turniru G1 Spain open te je ostvarila dosad najbolji rezultat izgubivši u borbi za medalju od predstavnice iz Italije  te tako osvojila 5. mjesto. S ovim uspjehom došli su i novi bodovi za WT rang listu te će od 1. svibnja biti na 210. mjestu svjetske rang liste od ukupno 520 sportašica u kategoriji -57kg.

Što se ostalih natjecanja Taekwondo kluba Velika Gorica tiče, juniori su odradili četiri turnira M-2 open(Rugvica), Knin Open, Zaprešić i Juniorsko državno prvenstvo. Osvojili su jedno zlato, četiri srebra i osam bronci.

Na juniorskom prvenstvu Hrvatske koje se održalo proteklog vikenda u Zagrebu nastupile su četiri goričke juniorke: Lana Gavrilov -44kg, Marinela Bašković -46kg, Katarina Bačurin-49kg i Dora Habijančić -59kg. Kararina Bačurin je viceprvakinja Hrvatske, Lana Gavrilov i Marinela Baković su brončane, dok je Dora Habijančić zauzela 5. mjesto.

Dodajmo i kako su kadeti odradili dva turnira – Zaprešić i Dalmacija kup u Splitu. Osvojili su tri zlata, dva srebra i tri bronce. Mlađi kadeti su u Zaprešiću osvojili jednu zlatnu i dvije srebrne medalje te u ukupnom poretku kod mlađih kadeta zauzeli 2. mjesto.

Ova objava Uspješan mjesec izs Taekwondo kluba, Sara Habijančić osvojila prve bodove na svjetskoj rang listi se prvi puta pojavila na cityportal.hr.


RASPORED PREDSTAVA