Prijava

Vaša prijava

VIDEO Nula za novi bijeg s dna: Gorica i Hajduk završili gdje su i počeli

[]

Baš me briga tko će što reći, ali ovo nije normalno. Jedna Lokomotiva ima šest dana odmora, a mi tri?! Nemam pojma tko o tome odlučuje, televizija, Bog na nebu ili tko već, boli me briga, ali to je nevjerojatno! Mene tu jedino čudi zašto nismo igrali već jučer, grmio je Željko Sopić nakon 0-0 s Hajdukom na Gradskom stadionu.

Na kraju sjajne travanjske serije, na zadnjem ispitu u mjesecu koji ćemo pamtiti, Goričani su ponovno položili ispit. Umorni, iscrpljeni, ali dovoljno borbeni i angažirani, zadržali su početni rezultat u sudaru s favoriziranim protivnikom i završili mjesec bez poraza. Krenulo je s onim remijem protiv Dinama, nastavljeno je pobjedama nad Osijekom, Šibenikom i Rijekom, a okončano bodom protiv Splićana koji Goricu vraća na deveto mjesto, iako s jednakim brojem bodova kao i posljednji Šibenčani.

– Potrošnja je jako velika u svemu ovome i edostajalo nam je energije. Pokušali smo to promijeniti na poluvremenu, u svemu tome imali i neke svoje šanse… Naravno, imao je i Hajduk svoje, a na kraju mislim da je nula najrealnija u odnosu na prikazano. Mojim dečkima kapa do poda – istaknuo je trener Sopić na kraju balade.

Gorica je i ovoga puta imala onaj svoj sad već prepoznatljivi gard, željela je i pokušavala, imala i stativu Josipa Mitrovića, sjajnu priliku Kristiana Fućka, još nekoliko opasnih situacija u gostujućem šesnaestercu, ali za najveći doseg ovoga je puta nedostajala doslovno ta energija o kojoj trener govori. Imao je Hajduk i svoje prilike, na trenutke i jako dobre, imao je i puno više pokušaja nego Gorica, no sad je već postalo normalno da se mreža Ivana Banića ne dira. Četvrtu utakmicu zaredom…

Ponovno je Torcida ispunila istočnu tribinu goričkog stadiona, barem onaj dio koji joj je namijenjen, odgovarali su i gorički navijači, pa je sve skupa kreiralo jednu lijepu nogometnu večer, bez obzira na činjenicu da su mreže ostale netaknute. Gorica je i u takvim okolnostima, uz sve elemente koji joj ne idu u prilog, bez trojice silno važnih igrača, nastavila svojim putem i ponudila još jednu veliku dozu optimizma.

Sad će se, naravno, biti važno prije svega dobro odmoriti, odnosno regenerirati momčad koliko god je moguće, jer novi izazov stiže već za pet dana. U ponedjeljak će Gorica u goste Lokomotivi, ima cijela četiri dana za zaliječiti rane i pripremiti novi sudbonosno važan ogled – kakvih je Gorici preostalo još točno pet – što nije puno, ali je duplo više nego uoči Hajduka. I bit će lijepa promjena u ovim ludim okolnostima.

Ova objava VIDEO Nula za novi bijeg s dna: Gorica i Hajduk završili gdje su i počeli se prvi puta pojavila na cityportal.hr.