Prijava

Vaša prijava

To je ta utakmica! Gorica na zemlji, ali nabrijana, protivnik raštiman i – posvađan

[]

Situacija djeluje nešto komotnije nego ranije, bod protiv Lokomotive u drami u završnici ponudio je još jednu dozu mira i samopouzdanja uoči svega što slijedi u svijetu HNK Gorice. A opet, bilo kakvog uljuljavanja nema ni u natruhama, jer svjesni su apsolutno svi da mač i dalje visi iznad glave, da je posla još koliko hoćeš ispred momčadi i staffa… Ivan Banić je dobro, doma je, na mirovanju, pod skrbi brižne supruge, a i te vijesti donijele su malo spokoj u trenucima kad spokoja baš i ne može biti previše.

U takvoj atmosferi nogometaši Gorice odbrojavaju sate do ogleda sa Slaven Belupom, koji će startati u subotu u 17 sati. Točno šest dana nakon nogometnog “showa” u Kranjčevićevoj, o kojem se nije dovoljno govorilo, jer okolnosti su bile takve da je u prvom planu bio nesretni Banić…

– Bila je to jako teška utakmica, u kojoj smo imali pregršt šansi, a domaći golman branio je i moguće i nemoguće. S druge strane, u situaciji kad loviš zaostatak 2-0, normalo je da se otvoriš, pa nas je Lokomotiva nekoliko puta ugrozila u izlascima. Iskoristili su neke naše pogreške, na koje smo upozoravali cijeli tjedan, ali… To je nogomet! Nekad pogodiš, nekad promašiš, ali dečki su ostavili srce na terenu i na kraju definitivno zaslužili taj bod. Nadali smo se da ćemo uzeti i sva tri, ali nakon tog Vojtkova gola moramo biti zadovoljni s ovim jednim – vratio je film unatrag Željko Sopić.

Trener Gorice otkad je došao izgleda kao čovjek koji zna što želi, a na terenu pokazuje da zna i kako do toga doći. I kako stvoriti momčad koja nikad ne odustaje. Novi dokaz stigao je upravo prošlog vikenda.

– Da, činjenica je da se utakmica igra dok sudac ne označi kraj, u ovom slučaju 90 plus tih sedam, osam minuta. Nije dečkima bilo lako zadržati fokus nakon Banićeve ozljede, ali stvarno su ostavili zadnji atom snage na terenu za taj bod i još jedanput im čestitam na tome – završio je Sopa s gledanjem u retrovizor, pa se okrenuo sljedećem protivniku.

– Trener Zoran Zekić, moj dobar prijatelj, izvlači maksimum iz te momčadi. Tijekom sezone uvijek se događaju usponi i padovi, ali moram reći da izuzetno cijenim sve što je Zekić napravio sa Slaven Belupom. Naravno da će utakmica biti jako zahtjevna, a po mome mišljenju i jedna od najvažnijih dosad! Kasni je datum u sezoni i moramo sve napraviti da uspijemo. Treba skupiti glave, držati se taktičkih postavki i ostaviti sva tri boda u Velikoj Gorici, što će nam otvoriti mogućnost da u posljednja tri kola sami odlučujemo o svojoj sudbini – ima plan trener Sopić.

Uz plan, ima i pobjedničku atmosferu, izgrađenu na nizu od deset utakmica sa samo jednim porazom, na partijama s jasno iskazanim karakterom… S druge strane, u subotu u grad stiže protivnik koji se u tom smislu baš i nema čime pohvaliti. Slaven Belupo ima četiri poraza u posljednjih pet utakmica, a ima i gomilu unutarnjim problema. Trener Zekić, kreator ovog i ovakvog Slavena, javno je obznanio svoj odlazak, a onda i javno obznanio odustajanje od ozbiljne borbe za Europu.

– Borba za Europu je velikim dijelom riješena. No, možda nam to doda malo mirnoće i svega toga drugog. Jer, sad na kraju kad pogledamo to, nismo znali biti sretni u ovih četiri mjeseca svi skupa s nečim što nitko nije ni zamišljao da se može dogoditi. Nismo povukli prave poteze i nismo se ponašali u skladu s tim. Kad pogledamo unatrag, možda bi bilo bolje da nikad nismo ni došli u tu borbu jer prošlo bi se s puno manje tlapnje u svakom smislu… – kazao je Zekić u iščekivanju gostovanja u Turopolju, ne skrivajući razočaranje razvojem situacije u završnici za Koprivničane jako dobre sezone.

U tri priču ulazi i “slučaj Ivan Krstanović”. Ikona HNL-a, sa 40 godina i 123 ligaška gola iza sebe, navodno je otpisana u planovima za sljedeću sezonu. Međutim, o tome Krle nije doznao iz razgovora s ljudima koji donose takve odluke, nego iz medija…

– Nemam problem s time da kažem sve u lice, jer jako su me u klubu razočarali! Znam da to vjerojatno jest tako kako piše, samo je sramotno da ja to saznam iz medija. I znam tko stoji iza toga, čija je to odluka. Ali baš sramota da mi nitko ljudski ne objasni situaciju, nego mene zovu ljudi sa svih strana i pitaju me je li točno ovo što piše. Što se skrivaju? Sramota, tako se jedan klub ne bi trebao odnositi prema igraču koji je tako dugo u HNL-u, koji i s 40 godina igra nogomet i koji je, ako ćemo istinito, već toliko puta spasio klub, zabijao važne golove. Neću se sigurno dati ponižavati! Uf, baš sam razočaran – rekao je Krstanović u razgovoru za Germanijak.

Kad se sve zbroji, jasno je kako Gorici u goste dolazi protivnik čije je stanje daleko od idealnog. I trenutak za igrati protiv Slaven Belupa djeluje prilično dobro, koliko god bili svjesni da to ne mora apsolutno ništa značiti. Uostalom, recentna povijest kaže da Goričani često “lome zube” na Koprivničanima, da nisu pobijedili u zadnjih pet međusobnih ogleda, još od studenog 2021., na domaćem terenu od kolovoza iste godine… Uz to, i dalje neće biti kapetana Mrzljaka, morat će se i bez Banića, ali dobra je vijest da su svi ostali spremni.

Sve u svemu, Goricu čeka još jedan težak izazov. Već dan ranije znat će se što je Šibenik uspio napraviti protiv Varaždina u petak poslijepodne, moguće je da će imperativ biti još veći, ali dojam je da je to ta utakmica. Jedna od, kako će i trener priznati, najvažnijih dosad.

– Gorica se baca na glavu, igra jako dobro, ali gledajte, i nama trebaju bodovi… – poručuje Zoran Zekić, trener koji još nikad u karijeri nije izgubio utakmicu u Velikoj Gorici.

Zeka, vrijeme je.

Jer, uzme li Gorica tri boda, ostane li ispred Šibenika i nakon ovoga kola, bit će u velikoj prednosti uoči posljednja tri kola. U kojima Šibenik ide na Maksimir i Poljud, te doma čeka Osijek…

Ova objava To je ta utakmica! Gorica na zemlji, ali nabrijana, protivnik raštiman i – posvađan se prvi puta pojavila na cityportal.hr.