Prijava

Vaša prijava

VIDEO Još jedan koračić prema cilju: Gorica ostala na nuli sa Slavenom

[]

Vijesti iz Šibenika, koje su stigle u petak navečer, bile su fantastične po Goricu. Bivši igrač Gorice Fran Brodić povukao je svoj Varaždin prema pobjedi na Šubićevcu i Gorici se otvorila velika prilika da puno toga riješi dan poslije, u domaćem ogledu sa Slaven Belupom. Koji i nije baš u idealnom trenutku…

Na kraju, Goričani su u tome uspjeli samo polovično. U ljetnim uvjetima, po jakom suncu, utakmica se pretvorila u neku vrstu nogometne kamilice, na kakve nismo navikli u posljednje vrijeme. Oprezni su bili gosti, uz to i najvećim dijelom potpuno bezopasni prema naprijed, a oprezna je bila i Gorica. Svjesna da je ovdje, bez obzira na sve okolnosti, ipak bolje uzeti barem nešto nego ništa. Točnije, barem malo povećati razmak ispred Šibenika.

U tome je Gorica uspjela nakon devedeset minuta s jako malo pravih, izrađenih prilika, pri čemu su goričke situacije bile kudikamo ozbiljnije od koprivničkih. Pogotovo ona iz nadoknade prvog poluvremena, kad je Fućak strašnim pasom vanjskom pronašao natrčalog Slavka Bralića, napadački najopasnijeg stopera HNL-a, a vjerojatno i nešto šire od toga. Međutim, Bralićev udarac glavom iz fenomenalne pozicije završio je u naručju Ivana Čovića, još jednog bivšeg igrača Gorice u cijeloj ovoj priči.

Pokušavao je i Fruk dvaput, prijetio je i Raspopović, u nastavku i Vujnović, zbog kojeg se u jednoj situaciji gledao i VAR, da bi Dario Bel na kraju presudio da jedanaesterca nema. Nedosuđeni faul dogodio se na samom rubu kaznenog prostora, ne u njemu…

S druge strane, Slaven Belupo postavio se ponešto ofenzivnije u nastavku, velikim dijelom i zato što je Zoran Zekić nakon napadački nepostojećeg prvog poluvremena na teren odlučio poslati dobrog starog Ivana Krstanovića. Najbolju priliku gosti su imali u nadoknadi drugog poluvremena, kad je Mihalić opalio pod gradu sa 17-18 metara, a Božidar Radošević to iščupao.

– Nismo danas bili dobri, u nastavku samo malo bolji, ali na kraju smo mogli i dobiti utakmicu, da je ta šansa ušla… Bi li to bilo nezasluženo? Ha, ništa u nogometu nije nezasluženo – rekao je Zoran Zekić, zadovoljniji od dvojice trenera.

Iako, i Željko Sopić će samog sebe opisati zadovoljnim.

– Bilo je jako teško, sunce je stvarno pržilo, prava žega… Htjeli smo mi, pokušavali, ali falilo nam je energije. Najbolju šansu na utakmici imali smo mi, preko Bralića, da smo to zabili vjerojatno bismo i dobili utakmicu, ali na kraju ne mogu biti nezadovoljan. Otišli smo na plus dva od Šibenika, tri kola prije kraja to je jedino važno, a današnja partija… Vidjelo se da su igrači umorni i koliko god je htjenje bilo tu, nije išlo bolje od ovoga. Nastavljen je naš niz neporaženosti i na kraju moram biti zadovoljan – kazao je trener Gorice.

Svakome po bod, svakome po “clean sheet” i ruka ruci na koncu priče. Gorica je dio svoga posla obavila, odmaknula se od Šibenika na dva boda, što su zbog povoljnog međusobnog omjera zapravo tri, a do kraja su još tri kola. U kojima Šibenik ide na Maksimir i Poljud te dočekuje Osijek.

Gorica će, pak, iduće subote na noge Istri u Pulu, zatim dočekati Varaždin, pa za kraj sezone gostovati kod prvaka Dinama.

Ova objava VIDEO Još jedan koračić prema cilju: Gorica ostala na nuli sa Slavenom se prvi puta pojavila na cityportal.hr.