Prijava

Vaša prijava

Marko Vračan i Borna Zohil brončani na međunarodnom turniru u parastolnom tenisu

[]

Velikogorički parastolnotenisač Marko Vračan osvojio je broncu u kategoriji parova, u kojoj je nastupio s Bornom Zohilom, na međunarodnom turniru u Crnoj Gori. Turnir se održavao od 4. do 7 . svibnja u Podgorici, a put do postolja nije bio lak. U skupini su prvo pobijedili Čile i Norvešku s 3:0, dok su Crnu Goru svladali s 3:2. U osmini finala bili su slobodni kao nositelji, a u četvrtfinalu su pobijedili Kazahstan s 3:2. U polufinalu su izgubili od Kine s 3:0, ali su na kraju osvojili brončanu medalju u kategoriji parova. Od 20 parova koji su nastupili, Vračan i Zohil zauzeli su treće mjesto.

– Bilo je ovo lijepo iskustvo gdje sam pokazao da mogu parirati ponajboljim igračima. Marljivo treniram svaki dan, a povremeno dođem na sparing treninge u HSTK Velika Gorica s trenerom Ivom Radočajem – kazao je Marko koji trenutno igra Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom Synergia.

Marko Vračan u Podgorici je nastupio i u kategoriji 8 pojedinačno gdje je ispao u osmini finala od sedmog igrača svijeta, Kineza Weinana Penga, s tijesnih 3:2. Peng je osvojio drugo mjesto na ovom turniru, a u kategoriji 8 nastupilo je ukupno 23 igrača.

Tekst je dio programskog sadržaja “Moja županija”, nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom.

Ova objava Marko Vračan i Borna Zohil brončani na međunarodnom turniru u parastolnom tenisu se prvi puta pojavila na cityportal.hr.