Prijava

Vaša prijava

Reprezentativka Leona kao šlag na torti udarničke sezone za povijest!

[]

Do polovice prvenstva, pa čak i malo duže, bile su u ravnopravnoj utrci za prvo mjesto u 2. HRL, zadržale su se u vrhu do samoga kraja, na kraju sezonu završile na izvrsnom trećemu mjestu, upisavši ovu sezone u povijesne knjige kao najuspješniju u klupskoj povijesti… Iza rukometašica Udarnika, nema nikakve dvojbe, sezona je za pamćenje.

U stotinama smo brojali dane bez poraza, uživali u uvjerljivim pobjedama, krenuli ispitivati mogućnosti da ovaj grad prvi put u svojoj povijesti dobije prvoligaša u ženskom rukometu, a u svemu tome, kao najljepši mogući dodatak, nadovezalo se gostovanje koprivničke Podravke u Velikoj Gorici, u hrvatskom Kupu. I naravno da je zbog svega toga seniorska ekipa bila u fokusu, da su trener Zrnić i djevojke privlačile najviše pozornosti, no u ovoj lijepoj udarničkoj sezoni to je samo polovica ove priče.

– Seniorke su vrh naše piramide, ali od seniorskog nam je i važniji omladinski pogon, rad s mladima – ponavljaju iz Udarnika u svakom medijskom istupu, u svakom rukometnom razgovoru na kavi.

Seniorke Udarnika odigrale su sjajnu sezonu, ali to nije sve… Foto: David Jolić/cityportal.hr

A to se u Udarnikovu slučaju, za razliku od nekih drugih primjera, itekako potvrđuje, prvo u dvorani, kroz rad s djecom, a onda i na rezultatima. Koji su, da sve bude u skladu sa seniorkama, najbolji u povijesti!

Prvi put otkad klub postoji čak su dvije generacije izborile nastup na državnoj završnici, što je senzacionalno iz kojeg god kuta pogledaš. S obzirom na sva ograničenja u svakodnevnom funkcioniranja, uspoređujući s uvjetima u mnogim drugim sredinama, doslovno senzacionalno! Generacija djevojaka rođenih 2010. i kasnije idu na završnicu 19. svibnja, u tijeku su posljednje pripreme, a dvije godine starije djevojčice svoju su završnicu već odradile.

Jedan gol dijelio je tu generaciju od ulaska među osam najboljih ekipa u Hrvatskoj, pa su završile u donjoj polovici tablice, ali kući su se imale pravo vratiti kući ponosne na sve što su napravile ove sezone. Ponosne su bile i koji dan kasnije, nakon što je stigla konačna nagrada. Sročena u jedan poseban mail.

“Vaša igračica LEONA LILIĆ pozvana je na okupljanje U-15 reprezentacije u Umagu. Srdačno, HRS.”

Otprilike tim riječima još je jedanput, u kratkom razdoblju, ispisana klupska povijest. Nikad prije Leone Udarnik nije imao reprezentativku, no odlukom izbornika Ivana Jerkovića i to se promijenilo. Udarnik je, eto, postao klub koji stvara reprezentativke…

– Nakon što su nam se javili iz Saveza, odmah sam nazvala njezinu mamu. Žena je vrištala od sreće, a onda krenula razmišljati treba li uopće to odmah reći Leoni, jer bojala se da ne bi popustila u školi, baš pred kraj školske godine… Ja sam je molila da joj kaže, jer znala sam da neću izdržati da je ne zagrlim kad je vidim, pa je na kraju mama ipak odlučila da će joj reći – prepričala je Martina Vugrinović, ranije Leonina trenerica, a ujedno i klupska tajnica, prva operativka.

– Ona je znala za poziv, ali nije govorila nikome od cura. Njezina trenerica Ljiljana Ivaci okupila ih je sve prije prvog sljedećeg treninga, pohvalila Leonin trud, zalaganje, redovitost… I rekla im da je poziv stigao. Iste sekunde zavladalo je oduševljenje, cure su joj pljeskale, bile su baš presretne! Kao što smo i svi mi u klubu zadnja dva-tri dana – sa smiješkom dodaje Martina.

Leona je u Udarniku posljednje četiri godine, rukometno je odrastala u Udarniku iako stanuje u Novom Zagrebu. Četiri puta tjedno roditelji je dovoze na trening, a od nove sezone moglo bi se ukazati i novo rješenje.

– To je jedno normalno, pristojno, vrijedno dijete, cura koja je redovna na treninzima, uvijek daje sve od sebe i to joj se počelo vraćati i na ovaj način. Da, vozi se gotovo svakodnevno iz Novog Zagreba, ali kako upravo završava osmi razred, postoji plan da srednju školu upiše ovdje, u Velikoj Gorici. Tako je odlučila jer će joj biti puno lakše kombinirati školu i treninge – otkriva Vugrinović.

Facebook ŽRK Udarnik

Leona je ljevakinja, desni vanjski ili desno krilo, rođena 2008. godine. Za nju je ta završnica državnog prvenstva tako ispala posebno važna…

– To je nova reprezentacija, koja se tek slaže, a izbornik Jerković, čovjek iz Ploča, gledao je sve utakmice završnice i na temelju viđenog slagao popis. Osim Leone, tu su i još dvije igračice koje su ranije bile kod nas, pa otišle svojim putem, čestitamo i njima, ali naravno da smo najsretniji zbog naše Leone.

Kamp HRS-a održat će se u Umagu od 24. do 30. lipnja, na okupljanju će se pojaviti 40 igračica ovoga godišta, nakon čega će se popis skraćivati zaključno s Mediteranskim igrama, koje su na rasporedu sljedeće godine.

Sretno, Leona! I bravo Udarnik!

Ova objava Reprezentativka Leona kao šlag na torti udarničke sezone za povijest! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.