Prijava

Vaša prijava

Devet medalja sa Susedgrad sokol pokala i kvalifikacije na Europsko prvenstvo u Rumunjskoj

[]

Četiri zlata, srebro i četiri bronce, ukupno devet medalja, osvojili su članovi Takewondo kluba Velika Gorica na natjecanju Susedgrad Sokol pokal 2023. koji se održao 13. svibnja u dvorani Sutinska vrela.

Na turniru je nastupilo više od 500 natjecatelja iz 3 države, Hrvatske, Češke i BiH, a njih deset su natjecatelji iz goričkog kluba. Zlatni su bili Matej Turković, Sebastijan Novak. Dora Habijančić i Katarina Bačurin, srebro je osovjila Lana Gavrilov, a Katja Kajfeš, Lana Horvat, Petra Prlić i Patrik Lončar okitili su se bronocom.

– Odličan nastup naših sportaša koji su na kraju u konkurenciji 35 klubova ekipno osvojili 3. mjesto – istaknuli su iz kluba.

A njihova klupska kolegica, Sara Habijančić istog je vikenda nastupila u Sarajevu, gdje se u organizaciji taekwondo saveza BiH održao turnir  G1/E2 Taekwondo European multi games i osvojila brončanu medalju. Kako ističu iz kluba, medalja je to koja ima veću vrijednost jer se s njom Sara direktno kvalificirala na Europsko U21 prvenstvo koje će se održati od 9.-11. prosinca u Bukureštu, Rumunjska.

– Novim upisanim bodovima, Sara će od lipnja na svjetskoj rang listi biti među  150 sportašica svijeta u svojoj kategoriji. Posebno zanimljivo bila je činjenica da se na postolju za brončanu medalju sa Sarom napšla naša olimpijka iz Tokia, Kristina Tomić koja je također bila brončana – ispričali su iz kluba.

Naime, Kristina je 2019. godine bila aktualna europska seniorska prvakinja i treća sa Svjetskog seniorskog prvenstva, a Sari je došla pružiti podršku na završnim pripremama za Europsko kadetsko prvenstvo.

– I eto, nakon četiri godine Sara je na istom postolju s našom olimpijkom i osvajačicom veliki svjetskih i europski medalja – dodali su iz kluba.

Ova objava Devet medalja sa Susedgrad sokol pokala i kvalifikacije na Europsko prvenstvo u Rumunjskoj se prvi puta pojavila na cityportal.hr.