Prijava

Vaša prijava

Gorica u velikom finalu sezone na Maksimiru: ‘Dužnost nam je odigrati dobru partiju!’

[]

U subotu navečer Velikom Goricom se orilo “Dinamo, Dinamo”, velik broj naših sugrađana okupio se na Humanitarki u Cvjetnom naselju i iskazao svoju privrženost modroj boji, a dan poslije Goričani će pokušati upropastiti Dinamovu feštu. Ne oni okupljeni na subotnjem druženju, nego oni okupljeni pod grbom našega kluba, u dresu s govedom tur na srcu…

Nogometaši Gorice, o njima je riječ, u posljednjoj će utakmici sezone u HNL izaći na megdan Dinamu, najboljem klubu u državi, koji će ovom prilikom proslaviti “tisuću i neki” naslov prvaka Hrvatske. U dobrom ozračju, u to nema sumnje, jer navijači Dinama prije Cvjetnog su se zagrijavali i na futsalu u petak navečer, u svečarskoj atmosferi, ali sve to ne znači da rasterećena Gorica neće imati ambicija u dvorištu prvaka, u susjednom gradu.

– Potrošnja je bila ogromna u svakom smislu tijekom ove polusezone i logično je da smo u stožeru odlučili dati im tri slobodna dana nakon Varaždina. Procijenili smo da je tako najbolje, ali to ni u kojem slučaju ne znači da u Maksimir idemo bez želje da nešto napravimo. Uostalom, s obzirom na okolnosti, na okruženje u kojem ćemo igrati, pretpostavljam i uz velik broj ljudi na tribinama, naša je dužnost pružiti što bolju igru, pokazati najviše što možemo – kaže trener Željko Sopić u iščekivanju posljednjeg čina jedne lude sezone.

Gorica je ove sezone dvaput uspjela ostati neporažena u sudarima s Dinamom, Sopić je kao trener potpisao dva remija, 0-0 u Maksimiru i 1-1 na našem stadionu, dok je jedini poraz upisao Igor Angelovski, i to u posljednjim trenucima utakmice, nakon što Dinamo gotovo 70 minuta nije uspio zapucati na gorički gol… Sve to govori da Gorica može igrati s Dinamom, da nema razloga predati se unaprijed.

– Naravno da ne, logično je da želimo što bolje završiti sezonu. Doduše, imamo velikih problema s ozljedama, pitanje je u kakvom ćemo sastavu istrčati, pri čemu smo svjesni da bi izostanci igrača kao što su Pršir, Mrzljak, Suk, Raspopović, Fućak…, bili ogroman problem i za puno jače momčadi od naše. Međutim, to ništa ne znači, igrat će oni koji budu spremni, možda se netko od nabrojenih ipak i priključi, a u svemu tome duboko vjerujem da ćemo biti dovoljno dobri da se predstavimo u pravom izdanju. Jedini problem je to što je s druge strane Dinamo… – sa smiješkom je zaključio Sopić.

Da će biti lako, neće. Da postoji pritisak rezultata, ne postoji. Ali, da će Goričani imati sasvim dovoljno razloga da daju sve od sebe, sigurno hoće… U kakvom god sastavu bili. Nakon svega što su napravili ove sezone, vjerojatno su i zaslužili biti dio završnog spektakla, velikog finala sezone, posljednje utakmice u HNL-u uopće u kampanji 2022/23.

Lopta s centra kreće u 19.15 minuta…

Ova objava Gorica u velikom finalu sezone na Maksimiru: ‘Dužnost nam je odigrati dobru partiju!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.