Prijava

Vaša prijava

Kloštar sretno do bodova i praktički titule prvaka

[]

U 24. kolu prvenstva 1. županijske lige istok u nedjelju, 28. svibnja, u Novom Čiču od 17.30 igrali su domaći Dinamo Hidrel i vodeći u poretku Kloštar iz Kloštar Ivanića. Dinamovci su tražili bodove za bijeg iz opasne zone ispadanja, a gostima se nakon pobjede dva kola prije kraja smiješi titula prvaka.

Neutralnom i neupućenom gledatelju bilo bi teško pogoditi tko je veliki favorit a tko na predzadnjem mjestu ljestvice redoslijeda. Istina, Kloštar je imao inicijativu pa i zicer Zubatovića već u 9. minuti žestokog okršaja, ali je lopta završila visoko iznad vrata. Za dinamovce je pak dobro pucao Brebrić, a vratar Platužić se dobro morao vinuti kroz zrak da bi odbio projektil u korner. Imali su gosti još poneku prigodu pa i kazneni udarac u 29. minuti nakon rušenja Tadića. Pucao je Brcko u svoj lijevi kut ali tamo je krenuo iskusni vratar Ivan Šimić i paradom obranio. Deset minuta kasnije Kloštar je za promašaj(e) mogao biti kažnjen nakon ubačaja Brebrića, ali Žarina glavom izbliza nije uspio poentirati.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Favorizirani gosti i u nastavku utakmice nisu igrali šampionski, a krivci za to bili su svakako i motivirani te borbeni dinamovci. U 59. minuti napadači Kloštra zakasnili su za dijelić sekunde s metar ubaciti ubačaj s desna u mrežu. I onda u 85. minuti Fabrizio Hrkovac probio se sam pred gostujućeg vratar, ali pucao je brzopleto preko grede. Dvije minute kasnije nakon jedne gužve u domaćem kaznenom prostoru najbolje je reagirao Antonio Mosković iz Kloštra (trener ga je prije toga poslao iz obrane u napad) i nisko pogodio svoj lijevi kut za veliko slavlje igrača u bijelim dresovima i očaj plavih koji su opkolili suca tražeći prekršaj prije postignutog pogotka.

Slavlje igrača Kloštra nakon postignutog pogotka. Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Domaći na terenu, klupi za pričuve i u gledalištu nisu bili zadovoljni suđenjem tijekom većeg dijela utakmice.

Foto: Mato Paviša/Cityportal.hr

Dinamo Hidrel – Kloštar 0-1

Novo Čiče Igralište Dinama Hidrel. Gledatelja 50. Sudac: Juraj Mikšec (Zagreb). Pomoćnici: Ivan Bukovčan (Cubinec) i Davor Jukić (Farkaševac). Delegat: Tomislav Brebrić (Zagreb).

Strijelac: Antonio Mosković (87).

Dinamo Hidrel: Šimić, Hladni, Jeleč, Španiček, Đuksi, Škrtić, Musolli, Žarina (od 87. Filipović), Vedran Brebrić (od 65. Fabrizio Hrkovac), Leon Hemen, Kadoić. Trener: Vlado Horvat

Kloštar: Platužić, Mosković, Brcko (od 78. Sandro Šaran), Tadić, Mario Kletečki, Mučić (od 69. Robert Kletečki), Kotoraš, Belić, Hanžek, Domitrović, Zubatović. Trener: Norbert Žmegać-Kunić

 

Ova objava Kloštar sretno do bodova i praktički titule prvaka se prvi puta pojavila na cityportal.hr.