Prijava

Vaša prijava

Ceki se vraća kući, momčad se slaže, pojačanja stižu i uz teren, a trener se – čeka!

[]

Smješteni između dvije prave sportske drame u ovoj prvoligaškoj sezoni, one uspješno dovršene nogometne i ispadanjem okončane košarkaške, rukometaši Gorice cijele su ove sezone bili nekako u – hladovini. Dobri, stabilni, uspješni, sve u skladu sa željama i predviđanjima, uz poneki bljesak ili lagano posrnuće putem. Sezona je okončana u željenoj Ligi za prvaka, tri gola od Europe, na petome mjestu.

I to je, sve u svemu, uspješna priča koja je ostala iza HRK Gorice. Na redu je okretanje novim izazovima, preslagivanje kockica unutar vlastitog sustava, sve s ciljem kako bi klub kupio priliku za dodatni koračić ili dva prema naprijed. U sportskom, ali i svakom drugom smislu. I zato se, u trenucima dok aktualni igrački kadar odmara od zahtjevne sezone, u vodstvu kluba vrijedno radi.

“Pozivamo Vas na press konferenciju HRK Gorica u petak u 18.30 sati u Gradskoj dvorani. Na navedenoj konferenciji bit će predstavljeni novi igrači”, stoji u pozivu koji je stigao medijima, pa je vrijedilo i pokušati doznati o kome i čemu se radi, kakve se sve promjene događaju u svijetu VG-rukometa.

Sve konkretne i službene informacije, doznali smo tako, ugledat će svjetlo dana u petak, kad ćemo doznati imena tih novih igrača, a ovako unaprijed uspjeli smo doći do informacije da će među njima biti i neki koji baš i nisu toliko novi. Naime, baš kao što se očekivalo, kući se nakon nekoliko mjeseci vraća kapetan Hrvoje Ceković, koji je ovo proljeće proveo u redovima PPD Zagreba. Rekli bismo i da je igrao za PPD Zagreb, ali to se nažalost događalo puno rjeđe nego što se očekivalo u trenucima kad je odlazio na privremeni rad u metropolu…

Dugogodišnji kapetan Hrvoje Ceković vraća se kući nakon nekoliko mjeseci privremenog rada u metropoli

Ceki će tako ponovno navući svoj dres s brojem 2 i povesti momčad u nove izazove, a rukometne priče po gradu kažu i kako bi moglo biti još “domaćih” pojačanja, još povrataka u klub. Međutim, zasad je definitivno i potpuno jasno jedino da se Ceković vraća u svoju dvoranu, u klub u kojem je proveo cijeli život.

Budući da je u pozivu za medije riječ o novim igračima, o množini, jasno je da Ceki neće biti jedini na službenom predstavljanju. Upravo je širina momčadi bila velik problem za Goričane u završnici prošle sezone, a tih nekoliko novih lica, zajedno sa Cekovićem, trebali bi donijeti značajan pomak u tom smislu. Pogotovo s obzirom na to da u rosteru ostaju svi najvažniji ljudi iz prošle sezone, uključujući Čakarića, Goričaneca, Dujića, Malina, Jurića, Turčića, Cikatića, Barišića, Solaričeka, oporavljenika Svržnjaka… Dres Gorice i dalje bi trebali nositi i Tin Tomljanović te Niko Franković, koji je operirao rame, obojica na posudbi iz PPD Zagreba.

Što se odlazaka tiče, zasad je siguran samo jedan. Od prvoligaškog rukometa oprašta se, naime, legendarni golman Tomislav Sladoljev, koji je s 41 navršenom godinom odlučio da je dosta rukometa. Barem na ovoj, visokoj razini, jer nije isključeno da nastavi braniti negdje u nižim ligama… Dubok i iznimno značajan trag ostavio je omiljeni Tompa u goričkom rukometu, godinama je između stativa, godinama je bio jedan od ključnih ljudi. I zato će otići uz veliku zahvalu i dubok naklon svih u klubu i oko njega, jer to je i zaslužio.

Odlazaka bi trebalo biti još, ali u manjem broju, što će reći da ćemo već u petak znati puno toga o konačnom izgledu HRK Gorice za novu sezonu. A tako to, na vrijeme i planski, rade pravi, ozbiljni klubovi. Što Gorica, nema dvojbe, iz godine u godine postaje u sve većoj mjeri.

U tom smislu, ozbiljno se razgovara o opciji po kojoj bi se neki bivši igrači Gorice, danas u poslovnim vodama, uključili u rad kluba i pokušali sve skupa podići na još višu razinu. Tu se u prvom redu radi o školi rukometa, radu s mladima, a onda i o marketinškom dijelu, no više detalja također ćemo vjerojatno saznati u petak. U svakom slučaju, pomaci se događaju kad je riječ o ustroju kluba, a što se terena tiče… E, tu je ostalo otvoreno još jedno važno pitanje.

Andrija Nikolić već godinama vodi momčad prema visokim pozicijama, ali pitanje je hoće li to raditi i dalje… Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Trener Andrija Nikolić, u Gorici dugovječni i uspješni stručnjak, na svojevrsnoj je prekretnici svoje karijere, budući da više nije ugovorom vezan uz PPD Zagreb, pa su otvorene sve opcije. U klubu, naravno, žele zadržati Andriju na klupi, sve što je ostalo iza njega lako će i objasniti tu želju, ali “bijelog dima” i dalje nema. Ne bi bilo nikakvo iznenađenje da trener njegova kalibra ima i bolje, unosnije ponude, a na eventualni takav rasplet, odnosno Nikolićev odlazak, u klubu će sasvim sigurno biti spremni. Iako, jasno je da je prva i najveća želja upravo on…

Lopta, dakle, ovih dana i tjedana miruje, ali radi se na veliko. I kombinira. Prema svemu sudeći, iskombinirat će se nešto prilično dobro…

Ova objava Ceki se vraća kući, momčad se slaže, pojačanja stižu i uz teren, a trener se – čeka! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.