Prijava

Vaša prijava

Za jednog igrača Gorice bore se Dinamo i Rijeka, za drugog dva bundesligaša?!

[]

Ukupno 17 dana nabrojali smo između dvije nogometne sezone, toliko će predaha imati nogometaši Gorice od posljednje utakmice prošle i prvog treninga uoči nove sezone. Polovica od toga, evo, već je iza nas, igrači ulaze u posljednju fazu neophodnog odmaka od nogometa, a za to vrijeme u uredima se radi naveliko. Slaže se i preslaguje momčad, razgovara se, pregovara i dogovara, a prvi konkretni rezultati zasad su na čekanju.

Doduše, prve promjene su se već dogodile, od kluba su se rastali Vinko Petković, Cheick Keita i Matuš Vojtko, ali tu nema ničega posebno neočekivanog. Keiti je ugovor istekao, a Vojtko je završio posudbu iz Slovana, kao i Petković iz Osijeka. Iz kojega su ove zime posuđeni i Stipe Bralić te Kristian Fućak, s kojima rastanak nije objavljen. U klubu se nadaju da neće ni biti, i trener Sopić i sportski direktor Brkljača imaju jasnu želju da obojica ostanu igrači Gorice, pa i po tom pitanju u danima pred nama možemo očekivati neke odgovore.

Međutim, bez obzira na ishod razgovora s Osijekom, teško je vjerovati kako odlazaka neće biti još. Najbliži rastanku s Goricom, kako stvari stoje, trenutačno je Toni Fruk. Još jedan igrač koji je na Gorici bio na posudbi, i to dvogodišnjoj, u njegovu slučaju iz talijanske Fiorentine. U Firencu se, gotovo je sigurno, neće vraćati, no Gorica je za njega, prema informacijama koje se pojavljuju, samo jedna od opcija. I to u opakoj konkurenciji…

Već neko vrijeme kotrlja se priča o interesu Sergeja Jakirovića i njegove Rijeke, u jednom trenutku činilo se da je to kao vrlo izgledna opcija, da bi se po novome u igru uključio i Dinamo! Igor Bišćan, kaže priča, oduševljen je Frukovim mogućnostima i “modri” navodno ozbiljno istražuju mogućnosti doći do ponajboljeg igrača Gorice u prošloj sezoni. I iako je Toni dobar dio te prošle sezone propustio zbog ozljede, očito je stigao zaslužiti veliku pozornost.

– Iskreno, imamo puno upita i nekoliko ozbiljnih opcija, ali Toni je igrač Fiorentine pod ugovorom i klub je taj koji odlučuje. Ovih dana spremam se u Firencu na razgovor pa ćemo biti pametniji – rekao je Frukov agent Ivan Rukavina.

Oko ostanka Kristiana Fućka se pregovara i dogovara, a za Juricu Pršira vlada interes i inozemstva… Foto: Marko Prpić/PIXSELL

U bitno drukčijoj poziciji je drugi igrač Gorice koji je posebno zanimljiv tržišu. Jurica Pršir ima ugovor s Goricom do 2026., iza njega je najbolja sezona u karijera, pa ni najmanje ne čudi što se i njegovo ime zavrtjelo u transfer-pričama. A u tim pričama uglavnom se govori – njemački.

Prema pisanju njemačkih medija, za Pršira je ozbiljno zainteresiran Stuttgart, koji konkurenta u toj utrci ima u Schalkeu. Klub iz Gelsenkirchena ove je sezone ispao iz najvišeg ranga bundesligaškog nogometa, no to ne mora značiti i da je otpao kao jedna od opcija… Spominju se u tim, zasad nepotvrđenim nagađanjima i cifre, tvrdi se tako da bi Prširova cijena bila 2,3 milijuna eura, što zvuči kao potencijalno jako dobar posao za klub.

Iz kojega, međutim, iz jasnim i logičnih razloga – šute.

– Nećemo transfernu politiku voditi preko medija, sve ćete znati na vrijeme – kaže sportski direktor Brkljača odgovarajući na bilo koje pitanje o dolascima ili odlascima.

I to je, nema dvojbe, najbolji put. I jedini ispravan način. Informacije o dolascima doista ne cure, teško je bilo što doznati, čak ni inače upućeni nemaju nikakve informacije, pa ostaje jedino čekati.

Ova objava Za jednog igrača Gorice bore se Dinamo i Rijeka, za drugog dva bundesligaša?! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.