Prijava

Vaša prijava

Novi Nizozemac u Gorici: Sven Blummel došao da bude – pravo pojačanja!

[]

Dovest ćemo, očekujem, pet ili šest novih igrača. I to neće biti jedni od igrača, nego pojačanja, kazao je trener Željko Sopić u petak, najavivši između redaka da bi vrlo brzo jedan od takvih trebao i staviti svoj autogram na ugovor s HNK Goricom.

Nepuna 24 sata kasnije, dogodilo se i to. Nakon 19-godišnjeg Lennyja Ilečića, mladića pred kojim je dokazivanje i borba za vlastiti status, u velikogoričku svlačionicu došao je 26-godišnji Nizozemac Sven Blummel. Lijeva noga, desno krilo i bogato iskustvo iz drugog ranga nizozemskog nogometa ono je što se na prvu može doznati o igraču kojeg sportski direktor Mario Brkljača i trener Sopić očito smatraju pravim pojačanjem.

– Osjećam se jako dobro ovdje. Stigao sam jučer, zajedno s djevojkom i agentom, upoznali smo se s gradom, stadionom i svim ostalim, a prvi dojmovi su jako pozitivni. Koliko vidim, došao sam u jedan ugodan, obiteljski klub – kazao je Blummel u prvom obraćanju kao igrač Gorice.

Sven je rođen u gradu Schijndelu, tu je napravio i prve nogometne korake, pa preselio u akademiju PSV-a. Do prve momčadi kluba iz Eindhovena nije uspio doći, pa je krenuo u svoju nogometnu avanturu preko Den Bocsha, danskog Fremad Amagera, De Graafschapa i MVV-a, odakle je došao u Goricu. Ukupno je upisao 186 nastupa u drugoj nizozemskoj ligi, zabio 40 golova i podijelio 25 asistencija, a dostupne informacije kažu kako se radi o opasnom strijelcu, igraču koji je u stanju raditi razliku ulascima s desnog krila u sredinu.

Pripremama Gorice priključio se odmah, u prilalgodbi će mu moći pomoći i sunarodnjak Matthew Steenvoorden, koji ulazi u svoju petu goričku sezonu, a prvi put na terenu Svena Blummela trebali bismo vidjeti u utorak, kad će Gorica na svom stadionu igrati s makedonskom Škendijom. Do tad, ostaje nam YouTube…

Ova objava Novi Nizozemac u Gorici: Sven Blummel došao da bude – pravo pojačanja! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.