Prijava

Vaša prijava

Mirno ljeto u Lukavellu: Isti trener, ista momčad i za nijansu više ambicije

[]

U trenucima dok prvoligaši, a među njima i naša HNK Gorica, odrađuju posljednje pripreme za početak nove sezone, svijet niželigaškog nogometa čeka svoj trenutak. I odmara. Doduše, neki u manjoj, a neki drugi u većoj mjeri, kod jednih su promjene koje se događaju značajne, kod drugih bitno manje… A u te druge, primjerice, spada NK Lukavec.

Klub koji je prošlu sezonu završio na desetome mjestu 3. NL, četvrtog ranga natjecanja, čime se u tom smislu prometnuo u drugi klub Turopolja, odmah do nedodirljive Gorice, uživa u ljetnom miru i spokoju.

– Novosti? Iskreno, baš ih i nema previše… Ni ne planiramo ih previše, barem ne po pitanju igračkoga kadra – javio se predsjednik kluba Goran Guteša nakon što je odradio prvu rundu morskih (ne)aktivnosti.

Ogroman posao odradili su Lukavčani tijekom prošle sezone, puno se toga događalo i mijenjalo, pa je želja zapravo samo nastaviti u istom ritmu. Niknula je tribina uz glavni teren, time su ispunjeni uvjeti da se nakon jesenskog podstanarstva u susjednom i prijateljskom Kurilovcu momčad vrati doma, u vlastito okruženje, odrađeno je i cijeli niz “sitnih” intervencija po pitanju infrastrukture, a dobar dio posla smatra se obavljenim i kad je momčad u pitanju.

– Realni smo i svjesni svega što nas okružuje, u tom smislu sasvim sigurno nećemo najavljivati napad na viši rang. Razina na kojoj se klub trenutačno nalazi, uvjereni smo, sasvim je zadovoljavajuća za NK Lukavec i želja u sljedećoj sezoni nam je jedino biti stabilniji nego lani. I izbjeći sve probleme po pitanju ostanka u ligi – progovorio je predsjednik Guteša o ciljevima.

Momčad koja je na raspolaganju, koja se neće previše mijenjati, vodit će čovjek koji je odradio dobar posao u završnici prošle sezone. Nakon odlaska dugogodišnjeg trenera Slavena Batovanje, koji je ispisao klupsku povijest posljednjih godina, kormilo je preuzeo Siniša Idrizi, a baš on je rješenje za koje su se u vodstvu kluba odlučili za razdoblje pred nama.

– Riječ je o iskusnom treneru i čovjeku koji se uklapa u našu viziju. U završnici sezone izvukao nas je iz problema, budući da smo u jednom trenutku bili na 14. mjestu na tablici. Da smo tamo i ostali, danas više ne bismo bili u ovom rangu, s obzirom na sve što se događalo u ovoj “postsezoni”, odnosno u kvalifikacijama za popune viših liga. Na toj poziciji na kraju su završile Ravnice, naši sportski prijatelji i rivali, koji su nažalost morali u 4. NL. Žao nam je zbog toga, jer to je jedan dobro vođen klub, s dobrim terenom, to je gostovanje koje nam nije bilo daleko… Ali što je, tu je – kaže Guteša pa nastavlja o igračkom kadru:

– Vjerujemo da smo u zimskoj stanci odradili dobru selekciju, doveli igrače koji su nam bili potrebni i da danas imamo kostur momčadi koji nemamo razloga puno dirati. Zasad još nitko nije tražio papire, poželio otići, barem ne od igrača koji su imali značajniju ulogu ovog proljeća, a to znači i da nam neće biti potrebno previše pojačanja. Imamo dogovor s jednim polivalentnim igračem, koji će nam svakako dobro doći u svim mogućim taktičkim kombinacijama, a rastanak je moguć s igračima koji su bili na posudbi iz Gorice. Istovremeno, nadamo se dolasku još ponekog mlađeg igrača upravo iz našeg prvoligaša.

Budući da oko slaganja kadra nema previše posla, okrenuli su se u klubu drugim izazovima.

– Velika nam je želja napraviti teren s umjetnom travom uz naše pomoćno igralište. Neće to biti dimenzije cijelog igrališta, riječ je o terenu koji bi bio veličine polovice terena, ali definitivno će nam puno značiti. Kako za rad s mladima, koji svakodnevno želimo unaprijeđivati i podizati na višu razinu, tako i za seniorsku momčad, koja će u slučaju lošeg vremena moći odraditi trening i tako sačuvati pomoćno igralište – objašnjava Guteša.

Čeka se i dalje odluka o početku prvenstva, plenum klubova ovog ranga kasni zbog raznoraznih zavrzlama koje su se događale tijekom ranog ljeta, ali zato je sigurno da će pripreme početi sredinom srpnja. Na čelu s istim trenerom, u najvećem dijelu s istim igračima, ali s nešto višim, a opet realnim ambicijama.

– Uz stabilnost i što raniji bijeg iz opasne zone, želja nam je pokušati ugurati se u gornju polovicu tablice. Uspijemo li u tome, itekako ćemo imati razloga za zadovoljstvo – zaključio je predsjednik kluba.

Ova objava Mirno ljeto u Lukavellu: Isti trener, ista momčad i za nijansu više ambicije se prvi puta pojavila na cityportal.hr.