Prijava

Vaša prijava

Ugasila se i posljednja nada: Toni Fruk otišao kod Jakira u Rijeku

[]

Bilo je od prvog trenutka, čim je završila prošla sezona, prilično izvjesno da će to biti nemoguća misija. A opet, nada je tinjala. Nada da će Gorica uspjeti, nakon svih odlazaka ovog ljeta, zadržati Tonija Fruka. Momka iz Našica koji je posljednje dvije sezone, kao igrač talijanske Fiorentine, bio u Gorici kao posuđeni igrač, ofenzivca koji se s vremenom prometnuo u igrača za glavne role. Spominjao se interes Dinama, kao i još nekih klubova, pa je Gorica u cijeloj toj priči djelovala prilično nemoćno, ali ipak smo se nadali. I vjerovali.

Sve do ove srijede poslijepodne i objave na službenim stranicama Rijeke.

“Naš novi igrač je Toni Fruk!”, izvijestili su javnost s Rujevice.

Stvar je, dakle, i definitivno riješena, i posljednja doza nadanja postala je uzaludna. Fruk je potpisao četverogodišnji ugovor i priključio se trupama Sergeja Jakirovića.

– Drago mi je što je sve gotovo, velika je čast i zadovoljstvo što sam došao u Rijeku. Najviše je presudila želja trenera Jakirovića, dosta smo razgovarali, pokazao je veliki interes da me dovede – otkrio je Fruk nakon što je potpisao vjernost Rijeci.

I postao (zasad) posljednji u nizu onih koji su proljetos nosili dres Gorice, a u novoj sezoni to više neće činiti. Otišli su prvo Vojtko, Keita i Petković, slijedio ih je Julardžija, potom i Fućak i Bralić, pa onda i klupska legenda Joey Suk. Otišao je pa se vratio golman Radošević, klub je napustio i branič Ćosić, nema i dalje dogovora o nastavku suradnje s Tomečakom… A sad više neće biti ni Fruka. Nakon 56 nastupa, 12 golova, dvije asistencije, uz dojam koji je govorio da Toni može biti samo još bolji.

– Zahvaljujem svima u klubu, upravi, trenerima, osoblju kluba, kao i svim suigračima. Veliko hvala i navijačima koji su me vrhunski prihvatili i podržavali me u svim trenucima. Želim vam sreću i uspjeh u sezonama koje dolaze – kazao je Fruk na oproštaju od Gorice, koja će ga jako teško uspjeti nadomjestiti.

Goričku epizodu odradio je zaista na visokom nivou, bez ijedne mrlje, i navijači svakako imaju razloga žaliti što više neće biti dio naše momčadi. Istovremeno, lako je i razumjeti njegovu želju da napravi iskorak, što odlazak u klub iz hrvatske “velike četvorke” svakako jest. Prvi gol za Goricu zabio je upravo Rijeci, lijep i atraktivan, a sad će zabijati za Rijeku, pod vodstvom čovjeka koji se zlatnim slovima upisao u povijest Gorice. U kojoj Jakir i Fruk nisu radili zajedno, pa će sad to “ispraviti”.

A Gorica će, sad kad je sve po ovom pitanju postalo i definitivno jasno, morati krenuti u još aktivniju potragu za zamjenom za njega. Dosad su stigli branič Mateo Leš te krilni igrači Sven Blummel i Lenny Ilečić, što će reći da ćemo u nastavku prijelaznog roka iščekivati čovjeka koji bi mogao uskočiti u Frukove cipele. Kao i ljude koji će pokriti poziciju desnog braniča, možda i u nekoga u veznom redu, u vrhu napada… Posla je tu još poprilično ukoliko se želi formirati momčad koja će biti barem podjednako kvalitetna kao lanjska. Koja je, sjećamo se, vodila tešku borbu za ostanak.

Prva utakmica nove sezone, podsjećamo, na rasporedu je za 11 dana.

Ova objava Ugasila se i posljednja nada: Toni Fruk otišao kod Jakira u Rijeku se prvi puta pojavila na cityportal.hr.