Prijava

Vaša prijava

Na proljeće Goricu gledao kao velikog rivala, a od sad će za Goricu igrati!

[]

Dan uoči “generalke” protiv Celja, u samoj završnici slovenskog dijela priprema, devet dana prije nego što će za nogometaše Gorice započeti nova sezone, u svlačionicu je sletjelo i četvrto novo ime. Nakon ofenzivaca Lennyja Ilečića i Svena Blummela, te braniča Matea Leša, stigao je i 19-godišnji vezni igrač Marko Soldo.

– Sretan sam i zadovoljan što sam ovdje, među igračima koji imaju kvalitetu i pod vodstvom jednog karakternog trenera kao što je Željko Sopić – rekao je Soldo nakon što je prvi put navukao goričku opremu.

Soldo je igrač zagrebačkog Dinama, s kojim je prošao i dosadašnji dio priprema, a u Veliku Goricu stiže na jednogodišnju posudbu. Pridružio se tako momčadi koju je u proljetnom dijelu prošle sezone gledao kao velikog rivala, budući da je na zimu otišao na posudbu u – Šibenik! I odradio 15 utakmica u prvenstvu, plus još dvije u Kupu.

– Šibenik nije uspio sačuvati prvoligaški status, ali za mene je to proljeće bilo jedno vrijedno i veliko iskustvo. Igrao sam finale i polufinale Kupa, odigrao i još nekoliko dobrih utakmica u ligi, a za mladog igrača to je posebno važno – ističe Soldo.

U svojoj šibenskoj epizodi minutažu je definitivno imao, jer propustio je samo četiri od ukupno 21 utakmice. Jednu protiv Rijeke, jednu protiv Istre i dvije protiv – Gorice! U porazu naših nogometaša 0-3 na domaćem terenu uopće nije bio u kadru, a u velikoj i spektakularnoj pobjedi 4-0 na Šubićevcu ostao je na klupi.

– Eto, tako je ispalo, nisam sudjelovao ni u jednoj od tih utakmica protiv Gorice, ali zato se sad nadam da ću ih skupiti što više za Goricu – sa smiješkom kaže Marko.

Iako je prezime nogometno, Marko nema poveznice s nekadašnjim reprezentativcem Zvonimirom, pa tako ni s njegovim sinovima Vinkom, koji je iz Slaven Belupa ovog ljeta otišao u Sarajevo, te Nikolom, koji je trenutačno u bundesligašu Kölnu, kamo je otišao iz Lokomotive.

– Ja sam iz Hercegovine, odrastao sam u blizini Međugorja, gdje sam i igrao pet godina, pa prešao u Široki, a onda došao u Dinamo. Prvo sam bio u juniorima II, pa u prvoj juniorskoj momčadi, pa u Dinamu II, i na kraju u Šibeniku. Dolazak u Goricu vidim kao veliku priliku da skupim još iskustva i napredujem kao igrač – govori 19-godišnji veznjak.

U kadru Igora Bišćana za njega nije bilo prostora u ovom trenutku, no Gorici bi trebao biti dobar i kvalitetan dodatak. Igra na poziciji zadnjeg veznog, na kojoj trener Sopić ima samo Mrzljaka i “priučenog” Raspopovića, koji sad može na desni bok. Upravo na desnom boku isprobavao je Bišćan i Soldu tijekom ovih priprema, nije to izgledalo loše, pa će Sopić sad imati opciju-dvije više.

Prvi nastup za Goricu, prema svemu sudeći, Soldo će imati već sutra od 18 sati, u zatvorenoj provjeri protiv slovenskog prvoligaša Celja.

Ova objava Na proljeće Goricu gledao kao velikog rivala, a od sad će za Goricu igrati! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.