Prijava

Vaša prijava

Lokomotiva se zaustavlja u Gorici: ‘Maloča možda debitira, a cilj je uvijek isti – tri boda!’

[]

Sadržajan tjedan je iza nogometaša Gorice, pun događanja u svakom smislu. Još tamo u nedjelju otvoreno je prvenstvo remijem s Varaždinom (1-1), u utakmici s dva potpuno različita poluvremena, a već tri dana poslije puknula je “bomba”. Nacionalno važna sportska vijest tog je dana glasila: “Mario Maloča potpisao za Goricu!” Dolazak zvučnog pojačanja, 34-godišnjaka s bogatom karijerom, prethodilo je još jednom važnom dolasku, točnije povratku Martina Šrolera kući, ali i jednom jako važnom odlasku. Nakon cijele četiri sezone nema više Matthewa Steenvoordena, koji je preselio u Uzbekistan…

– Da, rastali smo se sa Steenom, sporazumno smo raskinuli ugovor. Već duže vrijeme on je izražavao želju za promjenom sredine, imali smo volju izaći mu u susret i ranije, ali je u trenucima kad nam je bilo najteže odlučio odbiti odlazak u Koreju i ostati pomoći nam, nakon razgovora s predsjednikom, sportskim direktorom i sa mnom kao prvim čovjekom struke. Sad mu se ponovno otvorila dobra opcija, ponuda iz prvaka Uzbekistana, i otputovao je u Taškent. Nakon četiri godine otvorili su mu mogućnost da ode u Aziju, jer želio se okušati u tom dijelu svijetu, odakle mu je i obitelj – objasnio je ovaj odlazak trener Željko Sopić u najavi ogleda s Lokomotivom u drugom kolu prvenstva, ponovno na domaćem terenu.

No prije nego što se okrenuo protivniku, osvrnuo se i na dolaske.

– Maloča će nam definitivno pomoći ove sezone da budemo bolji, da popunimo rupe odlaskom prvo Bralića, a sad i Steenvoordena. Razgovarali smo s njim već mjesec i pol dana, Brkljača je bio i suigrač s njim, ali nije baš tako jednostavno raskinuti ugovor. Čim je uspio, mi smo reagirali i potpisali ga. Dolazak Šrolera, kad se fizički dovede u prvoligaško izdanje, također može biti važan za nas, bude li takav, bit će nam pojačanje – uvjeren je Sopić.

Nije nemoguće da Maloča debitira već u subotu od 18.45 sati, poneku minutu možda dobije i Šroler, a bit će to prilika da na djelu opet vidimo i Leša, Blummela, Soldu i Ilečića, igrače koji će pokušati nadomjestiti brojne odlaske. U taboru Lokomotive toga je bilo puno manje, no sve govori da se vrlo značajne promjene spremaju, jer Kačavenda i Stojković navodno su na korak do potpisa za Dinamo, ali zasad su “lokosi” vrlo slični lanjskima.

– U usporedbi s nama, Lokomotiva nije imala velikih promjena u sastavu, otišla su dva-tri igrača, došlo nekoliko novih, i dalje su tu Stojković i Kačavenda, bez obzira na sve priče, očekujem da će i igrati… Njihova prednost je to što su uigraniji, što je gro momčadi od lani ostalo na okupu, ali mi igramo doma i tražit ćemo sva tri boda od prve minute – najavio je Sopić.

Već jutro poslije, u nedjelju od 10.30 sati, Gorica će igrati opet. Oni koji neće igrati protiv Lokomotive, igrat će u nedjelju protiv Orijenta, u prijateljskoj utakmici.

– Dat ćemo priliku onima kojima trebaju minute, ali i perspektivne juniore nagraditi za sve što su pokazali tijekom ovih priprema. Veselim se toj utakmici, podići ćemo fizičku spremu igrača koji protiv Varaždina neće participirati, a u nastavku sezone će nam biti iznimno važni – kazao je Sopić.

U toj utakmici neće sudjelovati Patrik Jug i Vinko Skrbin, u klubu odgojeni dvojac zadnjih veznih. Obojica će sljedeću sezonu, dogovoreno je u petak, provesti u slovenskoj drugoj ligi. Jug je novi igrač ljubljanske Ilirije, a Skrbin će nositi dres Tolmina, kluba iz istoimenoga gradića na talijanskoj granici. Sretno obojici, sretno Gorici!

Ova objava Lokomotiva se zaustavlja u Gorici: ‘Maloča možda debitira, a cilj je uvijek isti – tri boda!’ se prvi puta pojavila na cityportal.hr.