Prijava

Vaša prijava

Gorička mladost oduševila: Jutro poslije ‘lokosa’ Gorica sredila i Orijent!

[]

Otprilike 14 sati nakon što je sudac označio kraj utakmice i početak goričkog slavlja nakon pobjede nad Lokomotivom, u kišom okupano nedjeljno prijepodne, nogometaši Gorice ponovno su izašli na glavni teren Gradskog stadiona. S druge strane bio je riječki Orijent, prošle sezone šesta momčad drugog razreda hrvatskog nogometa, ozbiljan i zahtjevan protivnik, a trener Željko Sopić sa suradnicima priliku je ponudio igračima koji nisu uopće ili su manje igrali protiv “lokosa” večer ranije.

Priliku je tako od prve minute dobio i junak subotnje pobjede Sven Blummel, iz kadra od večeri prije startali su i Majstorović, Kapulica te Mario Maloča, koji je zaigrao u stoperskom paru s mladim Zvonimirom Josićem, dečkom rođenim prije 16 godina, tamo negdje u vrijeme kad je Maloča debitirao za prvu momčad Hajduka… Priliku su dobili i iskoristili i Mario Matković, stoper na desnom beku, kao i Đuro-Giulio Đekić, 17-godišnji bek na zadnjem veznom, ali i Ino Vuko na lijevom boku te povratnik Martin Šroler na lijevom krilu i svakom utakmicom sve bolji Ante Matej Jurić u vrhu napada. Između vratnica stajao je Božidar Radošević, no puno više posla u tih prvih 45 minuta imao je Mislav Zadro, unuk legendarnog Blage, golman Orijenta.

Po terenu natopljenom kišom, po kojem je lopta jedva išla, (pre)često zapinjala u lokvama, nije se očekivalo previše, pogotovo s obzirom na šarolikost sastava, ali Gorica je odigrala jako dobro prvo poluvrijeme. Stvoreno je četiri-pet čistih prilika, propuštali su ih Jurić u nekoliko navrata, Blummel, Šroler… Međutim, dobra vijest bila je to što je realizacija bila jedini gorički problem, sve drugo klapalo je jako dobro, izgledalo vrlo ozbiljno. Jasno je vidljivo da je mladićima iz drugoga plana jako dobro došlo pripremno razdoblje s prvom momčadi, da su pojedinačno svaki od njih napredovali, što bi u skoroj perspektivi moglo biti jako značajno za goričke ambicije.

S početkom drugog poluvremena napravljeno je i nekoliko zamjena, pa su na natopljeni teren već od 46. minute istrčali Lenny Ilečić, Jan Paolo Debijađi, kao i Arona Fall, 18-godišnji Senegalac koji je u Gorici na probi. S početkom drugog poluvremena, također, stigao je i gol. Igrala se 52. minuta kad je Sven Blummel napravio višak na desnoj strani šesnaesterca, a na povratnu loptu krenuli su i Ilečić i Jurić, a do nje je prvi došao, i u mrežu je poslao, ovaj potonji. Povez na operiranoj desnoj ruci i dalje je tu, ali puno je važnije da je i onaj stari Jurić opet tu…

Svoje vodstvo Gorica je povisila u 80. minuti, kad je za konačnih 2-0 pogodio Lenny Ilečić. Nepunih pola sata ranije centimetri su ga dijelili od prvijenca za Goricu, no ispravio je to u ovoj situaciji, kad je naletio na odbijenu loptu i s nekih 18 metara slabijom desnom nogom naciljao neobranjivo za Patrika Mohorovića, golmana Orijenta za nastavak. U kojem nije bilo toliko izrazitih prilika kao u prvom dijelu, ali zato je bilo golova. Zaprijetili su nekoliko puta i gosti, koje će puno više od poraza zaboljeti ozljede Edina Fatića i Adriana Milanovića, koji su morali ranije izaći.

Lijepe trenutke proživjela su i još četiri mlada igrača. Seniorske minute u završnici su upisali 18-godišnjaci Niko Tkalčević i Bruno Knežević, kao i 17-godišnjaci Petar Raguž i Lovro Dukić. Podsjetimo još jedanput, u istom je godištu i Zvonimir Josić…

I Gorica, sretna i zadovoljna nakon ovog pokusa, ide dalje svojim ritmom.

– Moramo se pripremati za Dinamo u sljedećem kolu, a istovremeno moramo odrađivati i pripremni mini ciklus za igrače koji su kasnije došli – kazao je trener Sopić nakon Varaždina.

Nakon Dinama, Goričanima slijede još dvije opake prepreke, jer u kolu nakon Maksimira u grad nam stiže naš Sergej Jakirović i njegova Rijeka, a zatim se ide na spektakularnu osječku Opus Arenu. Na to će se gostovanje, mnogima možda zanimljivo i iz turističkih razloga, najvjerojatnije ići 20. kolovoza. Ako u Velikoj Gorici ima onih koji žele vidjeti novi stadion u Osijeku, tad se ukazuje dobra prilika…

Ova objava Gorička mladost oduševila: Jutro poslije ‘lokosa’ Gorica sredila i Orijent! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.