Prijava

Vaša prijava

Derbi della Turopolje: Gorica pod reflektorima bolja od Kurilovca

[]

Nakon što je zbog europskih obaveza protivnika odgođena utakmica 4. kola HNL-a protiv Rijeke, nogometaši Gorice morali su pronaći način kako popuniti nastalu prazninu. Stručni stožer na čelu sa Željkom Sopićem odlučio je kako je najbolji način što više igrati, simulirati “prave” utakmice, pa su dogovorili čak tri prijateljske utakmice u tjedan dana. Prva u nizu bila je ona protiv susjeda iz Kurilovca u srijedu poslijepodne, na glavnom terenu Gradskog stadiona, pod svjetlima reflektora, a bila je to ujedno i utakmica koja je u potpunosti ispunila svoju svrhu.

Sopić je od prve minute na teren poslao Debijađija na golu, Munksgaarda, Matkovića, Leša i Vuku u zadnjoj liniji, Šrolera, Kapulicu, Blummela i Ilečića u veznom redu te Jurića i Matavža u vrhu napada. Prevedeno, bila je to momčad sastavljena od igrača koji se bore za svoje mjesto pod suncem, od onih koji su nedavno došli u klub, ali i onih kojima nedostaje minuta na terenu. Protivnik je bio po mjeri, Kurilovec je odradio jako dobar posao kao sparing partner, pa na kraju čestitao protivniku na pobjedi u utakmici sa šest golova, ali i još cijelim nizom lijepih poteza i izglednih prilika.

Kurilovčani su u utakmicu krenuli u postavi Cestarić, Bolješić, Ćurek, Milković, Završki, Ćosić, Turkalj, Sedlaček, Chikwado, Šarić, Mrvičin, no u prvo ime gostujućeg sastava prometnuo se jedan igrač s klupe…

Gorica je povela u 20. minuti i to golom Martina Šrolera, Goričanina, kao što i priliči sudaru kojeg od milja zovemo “derbi della Turopolje”. Natrčao je Šroler na loptu koja se došuljala na lijevu stranu šesnaesterca i preciznim udarcem ljevicom pogodio za 1-0. Vodstvo je već dvije minute potom povećao Ante Matej Jurić, nakon što je lijepo natrčao na idealno ubacivanje Danca Alexa Munksgaarda s desnoga boka.

S tim se rezultatom otišlo i na predah, a prve igrače s klupe Sopić je na teren poslao nakon sat vremena igre. Ušao je, između ostalih, i kapetan Filip Mrzljak, koji se vraća nakon ozljede, što je bila posebno dobra vijest, ali loša vijest stigla je samo koju minutu potom. Vilim Blagoev našao se u 65. minuti u čistoj prilici i poslao loptu u nebranjenu mrežu za povratak rezultatske neizvjesnosti u ovaj susret.

Goricu je na novih dva razlike dovukao upravo kapetan Mrzljak, koji je u 83. minuti jednu “svijeću” na 17-18 metara idealno zahvatio na volej i poslao u kurilovečku mrežu. Bio je to majstorski potez iskusnog veznjaka, ali i novi dokaz da je Mrzli tu, da se vraća, da će uskoro biti u stanju pomoći suigračima i u puno ozbiljnijim izazovima.

Samo tri minute poslije Blagoev je opet zabio, drugi put se upisao među strijelce nakon što je ušao s klupe, a konačnih 4-2 postavljeno je u doslovno posljednjim sekundama. Ovoga puta Mrzljak je bio asistent, a vješti strijelac bio je Brazilac Caio Cruz. Lijepo je primio loptu, još ljepše pogodio, ostavio golmana Kurilovca ukopanog u mjestu, da bi samo koju sekundu nakon toga sudac označio kraj utakmice. Lijepe, dobre i kvalitetne utakmice, u kojoj su priliku u nastavku dobili i neki mlađi igrači, kao i Sagna i Fall, dvojica Senegalaca koji su u Gorici na probi.

Sljedeći ispit, sasvim sigurno u potpuno drukčijem sastavu, Gorica će imati već 48 sati nakon ovog ogleda. U petak od 18.30 u Velikoj Gorici gostuje Lokomotiva, protivnik koji je prije desetak dana već bio na istome mjestu i ostavio bodove Gorici nakon kasnog poteza odluke Svena Blummela. Krug će se zatvoriti u sljedeću srijedu ogledom s HAŠK-om, a par dana nakon toga Goričani će gostovati u Osijeku, na spektakularnoj Opus Areni.

Ova objava Derbi della Turopolje: Gorica pod reflektorima bolja od Kurilovca se prvi puta pojavila na cityportal.hr.