Prijava

Vaša prijava

Isto mjesto, isti rasplet, novi junak: Vujnović zabio, Gorica opet sredila “lokose”

[]

Prije samo 13 dana nogometaši Gorice u drugome kolu SuperSport HNL-a dočekali su na svome travnjaku Lokomotivu i došli do zasad jedine pobjede. Odluka je tom prilikom pala u samom finišu, u 90. minuti za konačnih 1-0 pogodio je Sven Blummel i razveselio goričku nogometnu obitelj. Spletom okolnosti, već ovog petka poslijepodne Gorica i Lokomotiva susreli su se opet, na istome mjestu, a i ishod je bio isti. Samo je čovjek odluke bio drukčiji – za konačnih 1-0 strijelac je ovoga puta bio Nikola Vujnović.

Osim u tom detalju, razlika između onog prethodnog i ovog okršaja s “lokosima” je i u tome što je onaj bio službeni, pravi, za bodove, dok je ovaj bio prijateljski, dogovoren uslijed odgoda utakmica četvrtoga kola HNL-a. Gorica je po rasporedu trebala igrati s Rijekom, a Lokomotiva s Dinamom, no te su utakmice prebačene na zasad nepoznat termin zbog europskih obaveza obaju protivnika. Koje je Rijeka odradila na Farskim Otocima, dok Dinamo svoje, spletom tragičnih okolnosti, i dalje nije dobio priliku odraditi…

Željko Sopić je dva dana nakon pobjede 4-2 nad Kurilovcem na teren poslao sastav načinjen od igrača koji u srijedu nisu igrali, a najlakše ih je opisati prvotimcima. Banić na golu, Raspopović, Maloča, Krizmanić i Štiglec u obrani, Soldo kao osigurač iza leđa Majstorovića, Ndockyta, Pršira i Mitrovića te Vujnović u vrhu napada. S najjačim snagama zaigrali su i gosti, pa je sve skupa na terenu izgledalo prilično ozbiljno. Da je semafor bio upaljen, da treneri nisu bili u casual izdanju, odnosno kratkih hlačama, da je na tribinama bilo više od nekoliko desetaka ljudi, ne bi se reklo da je riječ o prijateljskoj utakmici.

Gorica je krenula u utakmicu dobro, kvalitetno, ali prvu veliku priliku imali su “lokosi”. Budući igrač Dinama (ili ipak ne?) Luka Stojković iskoristio je malo prostora i pogodio stativu Banićeva gola, da bi malo potom istom mjerom uzvratio Ndockyt, koji je stativu zatresao udarcem sa 18-19 metara. Imala je Gorica i prije toga dvije lijepe situacije, a u 22. minuti dobila je najbolju moguću priliku. Crnogorac Bubanja u kaznenom prostoru je srušio Crnogorca Vujnovića, sudac je pokazao na bijelu točku i uslijedio je okršaj Valentina Majstorovića i Nikole Čavline. Iz kojeg je golman Lokomotive izašao kao pobjednik, da bi na odbijenu loptu natrčao Ndockyt i poslao je visoko preko gola.

“Znači, moram sve sam…”, kao da je pomislio Vujnović, pa je u 34. minuti sve i napravio sam. Prihvatio je loptu na desnoj strani šesnaesterca, okrenuo se s igračem na leđima i pogodio suprotni kut Lokomotivina gola. Raspoloženi Čavlina i ovoga je puta imao loptu na ruci, no nekako mu se iskoprcala iz ruku i završila u mreži za zasluženo vodstvo Gorice.

Ukupno gledajući, puno bolji dojam ostavili su Goričani u prvom dijelu, a u nastavku se sve skupa ipak malo razvodnilo. Odmah je napravljeno nekoliko promjena na obje strane, uz napomenu da je svoju prvu trener Sopić morao napraviti već u 25. minuti, kad je Kapulica zamijenio Mitrovića. Srećom, nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi, Mitar je povučen s terena iz predostrožnosti.

Do kraja su na terenu ostali jedino Maloča i Krizmanić, koji su goričku obranu držali svih 90 minuti, a svi ostali na obje strane dobili su nepunu minutažu. U takvim okolnostima ritam je ponešto pao, broj prilika se smanjio, no i dalje se na travnjaku nudila slika koja može zadovoljiti trenera Sopića i njegove suradnike.

Nakon što iskoriste dva slobodna dana, Goričani će se ponovno okupiti u ponedjeljak poslijepodne i nastaviti s treninzima, a u srijedu će odigrati još jednu utakmicu. Protivnik će tom prilikom biti zagrebački niželigaš HAŠK, a Sopić će sasvim sigurno ravnomjerno podijeliti minutažu svim igračima iz sve širega kadra koji mu je na raspolaganju. Možda tom prilikom vidimo i novog igrača u sastavu, Iračanina Abdullaha Talala Hameeda, koji će sve do prvog ukazivanja na terenu ostati svojevrsna enigma, no i bez njega je jasno da Sopić sad ima ozbiljnu širinu.

Sve to dobre su vijesti za navijače Gorice uoči sljedeće službene utakmice, koja je na rasporedu iduće nedjelje na osječkoj Opus Areni. Gorica s pet bodova iz prva tri kola, ali i u vrlo dobroj formi, ide na noge Kikiju Lovriću, Slavku Braliću, Kristianu Fućku i ostalim Osječanima, koji će četiri dana ranije morati odraditi i uzvrat s turskom Adanom, u čijem dresu blista Cherif Ndiaye…

Ova objava Isto mjesto, isti rasplet, novi junak: Vujnović zabio, Gorica opet sredila “lokose” se prvi puta pojavila na cityportal.hr.