Prijava

Vaša prijava

Krenulo je! Lukavec zablistao na otvaranju, Kurilovcu poraz kod Malnara

[]

Dok u jednom rangu više žari i pali Senad Harambašić, jer njegovo Trnje ima dvije uvodne pobjede, obje u gostima, uz gol-razliku 7-0, s tim učinkom drži vrh tablice, u svijetu 3. NL Središte sličnim je putem odlučio ići Lukavec. Sezona, doduše, nije otvorena u gostima, nego u Lukavellu, pred domaćim navijačima i pred TV kamerama, ali je otvorena sa stilom. S tri komada u mreži Maksimira, sa čistom mrežom i s gomilom razloga za optimizam.

Maksimir je u selu s dvorcem stigao u statusu blagog favorita, pa su mnogi u nevjerici gledali što se događa na dobro pripremljenom travnjaku lukavečkog nogometnog zdanja. Da, gosti su dominirali posjedom, više su držali loptu u svojim nogama, više kružili oko domaće obrane, ubali “ubadali” su samo Lukavčani. Antun Grozdek dvaput, pa onda i Marko Cimeša za kraj, za čistu pobjedu s “tricom” i s prva tri boda u džepu.

Za one koji ovog subotnjeg poslijepodneva nisu mogli biti uz igralište, na novim tribinama, među kojima je spletom okolnosti bio i predsjednik Goran Guteša, na klupskom Facebook kanalu kreirana je mogućnost da u izravnom prijenosu prate otvaranje sezone. I ostalo je tako zapisano da je u 39. minuti Grozdek golgeterski reagirao u kaznenom prostoru gostiju i poslao loptu u mrežu za vodstvo, koje je sam i podebljao nakon 15-ak minuta nastavka. U 61. minuti Hodakov udarac netko od braniča blokirao je rukom, a Grozdek je mirno i sigurno pogodio s kreča. Leon Išek, dojučerašnji golman Kurilovca, nije mogao to zaustaviti.

Za kraj, vidjeli smo i jedno posebno dodavanje iz sredine terena, opisat će to Lukavčani “modrićevskim” dodavanjem, kao i bijeg i egzekuciju Cimeše za konačnih 3-0. I za još jednu potvrdu teze da će momčad trenera Siniše Idrizija ove sezone izgledati kudikamo drukčije nego prošle. Drugim riječima, često bismo mogli gledati proslave poput ove…

Istovremeno, na zagrebačkoj Pešćenici, domu legendarnog Željka Malnara i pojačanog NK HAŠK-a. Ondje je gostovao Kurilovec, koji je sezonu otvorio u potpuno drukčijem tonu. Dijametralno suprotnom, bilo bi točnije reći, jer Kurilovčani su gostovali i izgubili istim rezultatom koji su Lukavčani pobijedili.

– Kakva je situacija? Pa, nije baš najbolja… – riječi su Stjepana Bašića, trenera društva s Udarnika, koje su mogle i najaviti nešto slično.

Ozljeda Filipa Turkalja poremetila mu je planove, pa je na prvo gostovanje u sezoni otišao s neskrivenom strepnjom. Ispalo je upravo tako, jer Bruno Rihtar je u završnici poluvremena prvi put probio golmana Cestarića. U, ispalo je, nenadoknadivi minus Kurilovčane je gurnuo Guido Pizzitola u 66. minuti, a u samoj završnici još jednom je Rihtar zatresao mrežu za konačnih 0-3.

Trener Bašić pokušao je s dvije izmjene na poluvremenu, pokušao je i s iskusnim Filipom Župetićem u posljednjih 20-ak minuta, ali nije to bio kurilovečki dan.

U sljedećem kolu novu priliku ponudit će sudar s Trešnjevkom na Udarniku, dok će Lukavec gostovati kod Zagorca u Krapini, još jednog od favorita u ovoj ligi.

Ova objava Krenulo je! Lukavec zablistao na otvaranju, Kurilovcu poraz kod Malnara se prvi puta pojavila na cityportal.hr.