Prijava

Vaša prijava

Nije ni počelo, a već ponovile povijest: Udarnik krenuo žestoko i pobjednički!

[]

Nakon najbolje sezone u povijesti velikogoričkog ženskog rukometa, u kojoj je Udarnik ulovio treće mjesto u drugom razredu hrvatskog rukometa, pripreme za novu kampanju počele su najavama prepunim optimizma. Nema tu “divljanja”, nema ni bilo kakvih imperativa, ali i trener Dario Zrnić i vodeći ljudi kluba svjesni su da imaju ekipu koja može puno, koja je za godinu dana iskusnija nego lani u ovo vrijeme, a podlogu tom optimizmu donose i rezultati u prijateljskim utakmicama, ali i prvim službenim.

Naime, u HRS-u su odlučili obogatiti pojedinim klubovima pripremni period utakmicama Kupa, pa je ispalo da je Udarnik više od dva tjedna prije početka sezone ponovio najveći uspjeh u klupskoj povijesti! Prošle sezone dogurale su igračice trenera Zrnića do osmine finala, ugostile koprivničku Podravku i časno se oprostile od nastavka natjecanja, a iste faze dokopale su se i ovoga puta. U prvom kolu s 28-21 pala je Jamnica u Pisarovini, klub koji je prošle sezone ušao u drugi rang, da bi u drugom pao i Ivanić, veliki županijski rival i u prvenstvu.

Do pobjede 26-24 rukometašice Udarnike stigle su sa stavom i autoritetom, dopustile su domaćinu priključak samo do 8-8, pa odjurile na prednost koju su držale do kraja. Konačni rezultat neće najbolje opisati sve što se događalo najvećim dijelom utakmice, jer tek u samoj završnici uspio je Ivanić svoj poraz učiniti rezultatski naizgled neizvjesnim. I sve to dogodilo se bez pravog učinka Bernarde Mostarlić, koja je propustila praktički cijeli tjedan treninga, a ako znamo da je riječ o (po)najboljoj igračici ove ekipe, jasno je i da prostora za napredak još ima.

Između ovih dviju utakmica u Kupu, Udarnik je odradio i pripremni turnir u Križu. U natjecanju po skupinama bile su bolje od domaćina Križa i ekipe Knežopoljke iz BiH, da bi u finalu izgubile od slovenske prvoligaške ekipe, Krke iz Novog Mesta. Ukratko, sve je dosad prošlo u skladu s ambicijama i očekivanjima, trener Zrna gradi vrlo zanimljivu ekipu, koju bi moglo biti jako lijepo pratiti ove sezone.

Dok se čeka ždrijeb osmine finala Kupa i odluka o tome na koga će Udarnik u pokušaju da ponovno ispiše povijest, trebat će odraditi i završnicu priprema. Ovog vikenda cure će otputovati u Opatiju, ondje na turniru odigrati s domaćinom i Porečem, a to će biti i nova prilika da trener Zrnić vidi mogućnosti posljednjih pojačanja. Nakon Doroteje Kontrec i Ane Papić, koje su stigle ranije, Udarniku su se priključile i dvije golmanice, Helena Katalinić iz Gorice i Stela Hrnčić, koja je stigla iz Siska.

Prvenstvo počinje 23. rujna, prvo kolo ponudit će domaći ogled sa Slogom iz Sv. Nedelje, ali sezona zapravo počinje i vikend ranije, prvim nastupom Udarnika II. I odmah na početku čeka nas najzanimljivija moguća utakmica, jedan od najposjećenijih ogleda u svijetu velikogoričkog dvoranskog sporta, a to je sudar druge ekipe Udarnika i gradskog rivala Gorice.

Ova objava Nije ni počelo, a već ponovile povijest: Udarnik krenuo žestoko i pobjednički! se prvi puta pojavila na cityportal.hr.